Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 18:26
Αθλητικά

Ολη η αλήθεια για την υπόθεση Τικάο






Η υπόθεση Τικάο ίσως αποτελέσει την «ταφόπλακα» του Ολυμπιακού Βόλου, κάτι που το γνωρίζουν καλά όσοι βρίσκονται κοντά στην ομάδα.
Και το λέμε αυτό διότι το ποσό των 400.000 ευρώ που επιδικάστηκε στον Βραζιλιάνο είναι τεράστιο και σε καμία περίπτωση διαχειρίσιμο για μία ομάδα που αγωνίζεται στη Football League. Σκεφτείτε ότι μία ομάδα στην κατηγορία αυτή, ζήτημα είναι να παίρνει 200-250 χιλιάδες ευρώ από τα τηλεοπτικά και τον ΟΠΑΠ.
Γίνεται λοιπόν εύκολα αντιληπτό ακόμα και στον πλέον αδαή ότι το πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει η νυν διοίκηση του Ολυμπιακού Βόλου είναι τεράστιο. Και γι αυτό και ζήτησε τη βοήθεια όλων των Βολιωτών, με τη μαζική τους προσέλευση στο γήπεδο.

Πως όμως φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ο Ολυμπιακός βρέθηκα να χρωστάει 400.000 ευρώ σε έναν παίκτη που αγωνίστηκε σε 4-5 ματς;
Ο Τικάο αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2011 όταν η ομάδα ήταν στη Σούπερ Λίγκα. Το καλοκαίρι η διοίκηση αποφάσισε να τον αποδεσμεύσει, με τον παίκτη να προσφεύγει στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ, η οποία όμως δικαίωσε τον Ολυμπιακό Βόλου.
Ετσι λοιπόν έμεινε ελεύθερος ο παίκτης, χωρίς ο Ολυμπιακός Βόλου να χρωστάει ούτε ένα ευρώ στον Βραζιλιάνο.
Λίγους μήνες αργότερα, η κυβέρνηση διέλυσε τον Ολυμπιακό Βόλου με τις γνωστές συνέπειες και επακόλουθα.
Ο Βραζιλιάνος, λοιπόν, βρήκε την ευκαιρία και προσέφυγε στη FIFA. Ωστόσο, την εποχή εκείνη όταν δηλαδή εκδικάστηκε η υπόθεση, δεν υπήρχε διοίκηση στην Ολυμπιακό Βόλου ώστε να παραστεί στην εκδίκαση της υπόθεσης και να αναπτύξει τις θέσεις της, με συνέπεια η Παγκόσμια Ομοσπονδία να επιδικάσει στον παίκτη το υπέρογκο αυτό ποσό.
Το χειρότερο όμως ήταν ότι ούτε η ΕΠΟ ενημέρωσε ποτέ την παγκόσμια ομοσπονδία για το αυτονόητο. Ότι την εποχή εκείνη δεν υπήρχε Ολυμπιακός Βόλου. Διότι στην πραγματικότητα δεν υπήρχε η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου.
Αν λοιπόν εκείνη την εποχή η ΕΠΟ έκανε το χρέος της, τότε δεν θα αντιμετώπιζε σήμερα ο Ολυμπιακός Βόλου αυτό το πρόβλημα.
Από τη στιγμή λοιπόν που ο Ολυμπιακός Βόλου ενημερώθηκε για την απόφαση, αναγκάστηκε να προσφύγει στο CAS, με τη γνωστή κατάληξη και τις γνωστές συνέπειες.

Αυτά για να αντιληφθούν κάποιοι το ποιοι ευθύνονται για την υπόθεση Τικάο.