Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 15:08
Τοπικά

ΟΛΒ: Big Business ή απλά έχει πολλούς εχθρούς ο κ. Σταυριδόπουλος;






Μετά τον αγαπημένο των τοπικών ΜΜΕ, πρόεδρο του Γηροκομείου Βόλου, Παύλο Πάνο, που βρίσκεται και πάλι στην άβολη, τουλάχιστον, θέση να απαντήσει σε συγκεκριμένες αναφορές – καταγγελίες για την διοίκησή του, ένας ακόμη λατρεμένος της τοπικής δημοσιογραφίας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ αυτός, ο πολύς Θρασύβουλος (Θράσος) Σταυριδόπουλος, πρόεδρος του Οργανισμού Λιμένος Βόλου, βρίσκεται σε μια παρόμοια θέση.

Ο κομψευόμενος πρόεδρος, που στα χαρτιά έχει κάνει το λιμάνι του Βόλου μεγαλύτερο κι από αυτό του Ρότερνταμ, έχει – σύμφωνα με το mononews.gr – επανειλημμένα καταγγελθεί από μέλος του ΔΣ του ΟΛΒ, με γραπτές αναφορές στο ΤΑΙΠΕΔ, ότι πέρα από ευρύτερη ατολμία στην άσκηση διοίκησης στο λιμάνι του Βόλου, είναι και δέσμιος συγκεκριμένων συντεχνιακών συμφερόντων υπαλλήλων του Οργανισμού! Ο κ. Σταυριδόπουλος φέρεται, σύμφωνα πάντα με τις καταγγελές, να εμπλέκεται σε παραχωρήσεις εκμεταλλεύσεων εντός της ζώνης λιμένος σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές με σαφές όφελος για τοπικούς μεγαλοεπιχειρηματίες και εξίσου προφανή οικονομική ζημία σε βάρος του Δημοσίου…

Σύμφωνα πάντα με το ίδιο δημοσίευμα, σε άλλες περιπτώσεις, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΒ φέρεται να εισηγείται στο ΔΣ για την άμεση αγορά μηχανολογικού εξοπλισμού ιδιαίτερα υψηλής αξίας χωρίς καμιά ουσιαστική τεκμηρίωση και μέσω συγκεκριμένου αναδόχου..

Παράλληλα ο κ. Σταυριδόπουλος προχωράει σε απευθείας αναθέσεις παροχής υπηρεσιών σε υπαλληλους με τους οποιους “διαπλέκεται”, προσποιούμενος άγνοια στο αρμόδιο όργανο, δηλαδή το ΔΣ του οργανισμού.

Ανοιχτό , ασφαλώς, παραμένει το ερώτημα αν έχουν βάση οι καταγγελίες αυτές. Αλλά φαίνεται να υπάρχουν ουρές.. Ο ίδιος πάντως δηλώνει οργισμένος και απειλεί με προσφυγή στη Δικαιοσύνη.

Και το δημοσίευμα καταλήγει: Εξετάζεται η σχετική υπόθεση από την διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ; Τι λέει για αυτά το μεγάλο αφεντικό, η κα Αικατερινάρη του Υπερταμείου; Έχει ενημερωθεί η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ναυτιλίας για τα θέματα αυτά-και ειδικά ο ‘ευαίσθητος’ κατά τα λοιπά υπουργός Παναγιώτης Κουρουμπλής; Γιατί κωλυσιεργεί η Ρυθμιστική Αρχή Λιμένων (ΡΑΛ), δηλαδή το αρμόδιο όργανο της πολιτείας για την διελεύκανση τέτοιου τύπου υποθέσεων;