Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 15:26
Άλλες Ειδήσεις

Οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν 305 δισεκατομμύρια δολάρια σε έναν μήνα!






Δύσκολες εποχές να είναι κανείς δισεκατομμυριούχος, όταν όλος ο πλανήτης και οι μεγαλύτερες αγορές σε όλο τον κόσμο βρίσκονται σε σημείο βρασμού. Όπως αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg μέσα στον τελευταίο μήνα οι 400 πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο έχασαν πάνω από 305 δισεκατομμύρια δολάρια από τις περιουσίες τους. Μάλιστα πρόκειται για τις σημαντικότερες απώλειες για τους περισσότερους από αυτούς τα τελευταία τρία χρόνια.

Όπως αναφέρει η έρευνα, τα 115 δισεκατομμύρια χάθηκαν μόνο αυτή την εβδομάδα, με επτά από αυτούς που βρίσκονται μέσα στην λίστα να χάνουν 1 δισεκατομμύριο μόνο την Παρασκευή.

Ο ιδρυτής της Amazon, ο Τζεφ Μπέζος είναι στην κορυφή των χαμένων, με την περιουσία του να μειώνεται κατά 8,9 δισεκατομμύρια από την αρχή του μήνα, και πάνω από 1,9 δισεκατομμύρια μόνο την Παρασκευή που μας πέρασε.

Ο Μπιλ Γκέιτς έχασε 6,8 δισεκατομμύρια, ενώ ο πιο πλούσιος άνθρωπος της Κίνας, ο Γουάνκ Τζιανλίν έχασε και αυτός πάνω από 6,4 δισεκατομμύρια δολάρι.

Για τις απώλειες την μεγαλύτερη ευθύνη έχει η πτώση του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, με τον Dow Jones να σημειώνει απώλειες 391 μονάδων, ενώ αντίστοιχη είναι και η εικόνα στα χρηματιστήρια της ευρώπης. Το χρηματιστήριο της Κίνας από την άλλη κατάφερε να ανακάμψει ως ένα βαθμό, μετά από μία επέμβαση του κράτους για να σταματήσει την κάθετη πτώση της αγοράς.

Οι χρηματιστηριακές αγορές πέφτουν ακολουθώντας την αβεβαιότητα που υπάρχει στην αγορά πετρελαίου, που βρίσκεται πλέον κάτω από τα 30 δολάρια για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια.

Πάντως δεν υπήρξαν μόνο χαμένοι καθώς ο Ινδός δισεκατομμυριούχος Μουκές Αμπάνι, κατάφερε να αυξήσει την περιουσία του κατά 620 εκατομμύρια δολάρια. Πάντως η συνολική περιουσία αυτών των 400 η οποία κορυφώθηκε τον Μάιο του 2015 με αξία 4,3 τρισεκατομμύρια δολάρια, έχει χάσει από τότε πάνω από 16% σε συνολική αξία.