Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 02:47
Τοπικά

Οι μαθητές του Βόλου τίμησαν την επέτειο της 25ης Μαρτίου [photos]






Με τη δέουσα επισημότητα και λαμπρότητα τιμάται και φέτος η επέτειος της 25ης Μαρτίου, με σειρά εκδηλώσεων που ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή 23 Μαρτίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτίσει η Περιφέρεια Θεσσαλίας και η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας και Σποράδων, πραγματοποιήθηκε γενικός σημαιοστολισμός από τις 8 πμ της 23ης μέχρι και τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου. Τα δημόσια και δημοτικά καταστήματα, τα καταστήματα των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου και των Τραπεζών θα φωταγωγηθούν κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και της 25ης Μαρτίου.

Σήμερα Παρασκευή 23 Μαρτίου πραγματοποιήθηκαν πανηγυρικές εκδηλώσεις των μαθητών των σχολείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στις οποίες έγιναν ομιλίες για τη σημασία της 25ης Μαρτίου του 1821. Στις 11 το πρωί μαθητές, σπουδαστές, πρόσκοποι, οδηγοί, φορείς και σύλλογοι αποτίσαν φόρο τιμής στο Μνημείο των Ηρώων, στην παραλία του Βόλου.

Μεθαύριο Κυριακή 25 Μαρτίου, ανήμερα της εθνικής επετείου, στις 7 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών της Μητρόπολης Δημητριάδος, και η Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου θα περιέλθει στους δρόμους της πόλης παιανίζοντας θριαμβικά θούρια και εμβατήρια.

Στις 8 το πρωί προγραμματίζεται επίσημη έπαρση σημαίας, ενώ στις 11.00 θα τελεστεί επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιος. Η προσέλευση επισήμων προγραμματίζεται στις 10.55 το πρωί.

Μισή ώρα αργότερα, στις 11.30 θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο των Ηρώων στην παραλία του Βόλου.

Στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί παρέλαση μπροστά από τους επισήμους στην παραλία της πόλης, των Αναπηρικών και Αντιστασιακών Οργανώσεων, Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σχολείων, Πολιτιστικών Συλλόγων, Οδηγών, Προσκόπων, τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Δήμου Βόλου.

Στις 18.00 θα πραγματοποιηθεί επίσημη υποστολή της σημαίας. Υπογραμμίζεται, τέλος, από τους διοργανωτές, ότι ιδιαίτερες προσκλήσεις δεν θα σταλούν.

 

Πανηγυρική εκδήλωση από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Πανηγυρική εκδήλωση για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου του 1821, διοργανώνουν οι πρυτανικές αρχές του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 23 Μαρτίου, στις 7 το απόγευμα, στο Αμφιθέατρο «Γιάννης Κορδάτος» του Παραλιακού Συγκροτήματος Παπαστράτου, στον Βόλο.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει προσφώνηση του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Καθηγητή Γεωργίου Κ. Πετράκου και ομιλία της Αναπληρώτριας Καθηγήτριας Ευρωπαϊκής Ιστορίας, Προέδρου του Τμήματος Θεωρίας και Ιστορίας της Τέχνης της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών και Προέδρου του Δ.Σ. του Κέντρου Έρευνας για τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, κ. Άντας Διάλλα, με θέμα «Γιορτάζοντας το 1821 στην ψηφιακή εποχή».

Θα ακολουθήσει μουσικό πρόγραμμα με τη Μικτή Χορωδία του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Διευθύνει ο μαέστρος Νίκος Χιώτογλου και στο πιάνο συνοδεύει η Κασσιανή Αμυγδαλίτση.

Μετά το πέρας της τελετής θα δοθεί δεξίωση στη Θόλο.