Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 13:07
ΘεσσαλίαΛάρισα

Οι Λαρισαίοι «τρελαίνονται» για τα προϊόντα από κάνναβη – Μετά το ψωμί, η γραβιέρα και το σαλάμι κάνουν θραύση (φωτο)






Το ψωμί από κάνναβη που έκανε πάταγο στη Λάρισα, διαδέχτηκαν η γραβιέρα, αλλά και το σαλάμι από κάνναβη που έγιναν τα αγαπημένα των Λαρισαίων.

Η νέα μόδα έχει συνεπάρει τους Λαρισαίους που βρίσκουν υπέροχη την γεύση των προϊόντων κάνναβης και τα βάζουν με όλο και πιο γοργούς ρυθμούς στο καθημερινό τους τραπέζι, αλλά κυρίως σε ιδιαίτερες περιπτώσεις διότι η τιμή τους «τσιμπάει» λιγάκι παραπάνω από την κανονική γραβιέρα ή το σαλάμι.

Τα συγκριμένα προϊόντα μπορεί κανείς να τα βρει στο ντελικατέσεν κατάστημα «Τσελιγκοπούλα» (Παναγούλη 85). Η ιδιοκτήτρια Άννα Φτάκα έκανε την αρχή με την γραβιέρα πριν μερικούς μήνες και η ανταπόκριση που είδε, όπως μας δηλώνει ήταν πολύ μεγάλη με αποτέλεσμα να αποφασίσει να φέρει κι άλλο προϊόν, όπως και έγινε με το σαλάμι από κάνναβη.

Η ιδιαίτερη γεύση τους κάνει τους Λαρισαίους να τα προτιμούν παρότι η τιμή είναι λιγάκι «αλμυρή». Ειδικά στις γιορτές, όπως τώρα την περίοδο των Χριστουγέννων, οι πελάτες του καταστήματος επιλέγουν αυτά τα προϊόντα σαν κάτι το ξεχωριστό που δίνει μια ιδιαίτερη γευστική νότα στο γιορτινό τους τραπέζι.

Εννοείται, όπως μας εξηγεί η ιδιοκτήτρια του καταστήματος, πρόκειται για προϊόντα που δεν έχουν …περίεργες παρενέργειες, άλλωστε η γραβιέρα κάνναβης όπως και το σαλάμι κάνναβης έχουν λάβει πιστοποίηση από τον ΕΦΕΤ.

Πρόκειται για υπερτροφή

Σε ότι αφορά την γραβιέρα πρόκειται για μια ιδέα που τιμήθηκε με το βραβείο καινοτομίας στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018. Ένα πρωτότυπο τυροκομικό προϊόν που συνδυάζει την παραδοσιακή γραβιέρα με τους σπόρους ήμερης κάνναβης (Cannabis Sativa L.), μια από τις σημαντικότερες υπερτροφές του πλανήτη. Πλούσιο σε πρωτεΐνες, Ω3 και Ω6 λιπαρά οξέα, εξαιρετική πηγή μαγνησίου και καλίου. Ο ξηροκαρπάτος χαρακτήρας του ταιριάζει απόλυτα σε χειμερινές σαλάτες και παλαιωμένα κρασιά.

Μετά την επιτυχία της γραβιέρας κάνναβης ένα νέο προϊόν ήρθε να συμπληρώσει το …σκηνικό. Σαλάμι ημίξηρο, από διαλεχτό απολιπωμένο βοδινό και χοιρινό κρέας, καπνισμένο σε ξύλο οξιάς, το οποίο με την προσθήκη των σπόρων ήμερης κάνναβης δημιουργεί ένα ασύγκριτο πάντρεμα γεύσεων.

Να σημειωθεί πως τη δυναμική της βιομηχανικής κάνναβης παγκοσμίως και την ολοένα αυξανόμενη ζήτηση από το καταναλωτικό κοινό έχει αρχίσει να εκμεταλλεύεται σταδιακά η εγχώρια βιομηχανία τροφίμων.

ΠΗΓΗ: onlarissa.gr – Αθανασία Παύλου