Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 16:31
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Οι Κρητικοί αποδοκίμασαν τους απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη -«Ντροπή σας αλήτες» (photos & vid)






Στον εισαγγελέα οδηγήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης οι φερόμενοι ως απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη, οι οποίοι αποδοκιμάστηκαν έντονα από τους Κρητικούς την ώρα που περνούσαν την πόρτα του δικαστικού μεγάρου Ηρακλείου.

«Ντροπή σας», «ντροπή σας αλήτες» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι πολίτες, που περίμεναν την κλούβα με τους συλληφθέντες δεξιά και αριστερά του δρόμου.

«Μας ντροπιάσατε» έλεγαν κάποιοι άλλοι, αρκετοί εκ των οποίων, όπως αναφέρουν καταστηματάρχες της περιοχής, είχαν συγκεντρωθεί στο σημείο από το μεσημέρι αναμένοντας τους φερόμενους ως απαγωγείς του Μιχάλη Λεμπιδάκη.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια και οι συλληφθέντες συνοδεύονταν από δεκάδες αστυνομικούς. Μέλη της ομάδας ΔΙΑΣ έφτασαν πρώτοι στο δικαστικό μέγαρο ενώ στη συνέχεια ακολουθούσαν περιπολικά της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) και στη συνέχεια η κλούβα.

Η 16χρονη κοπέλα, η οποία φέρεται να εμπλέκεται στην υπόθεση, μπήκε στο δικαστικό μέγαρο από την πίσω πόρτα -σε μια προσπάθεια να προστατευτεί.

Η 16χρονη κοπέλα φαίνεται ότι είχε ρόλο «ταχυδρόμου», καθώς μετέφερε τα μηνύματα των απαγωγέων προς την οικογένεια του επιχειρηματία. Μάλιστα, μία από τις τελευταίες «δουλειές» που είχε αναλάβει ήταν η αποστολή ενός βίντεο μέσω USB, με το οποίο αποδεικνυόταν πως ο Μιχάλης Λεμπιδάκης ήταν εν ζωή.

Κρατείται σε διαφορετικό γραφείο 

Ιδιαίτερη ευαισθησία δείχνει η ελληνική αστυνομία για συλληφθείσα 16χρονη μαθήτρια, την οποία ο πατέρας της παρέσυρε να συμμετάσχει στην υπόθεση Λεμπιδάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ekriti.gr, η ανήλικη διανυκτέρευσε σε γραφείο, συντροφιά με κοπέλα αστυνομικό και όχι στο κρατητήριο. Μάλιστα, της προσφέρθηκε πίτσα, αναψυκτικά και ό,τι άλλο ήθελε, προκειμένου να αποσυμφορήσουν την κακή ψυχολογία της.
Η ΕΛ.ΑΣ. με την κίνησή της αυτή απέδειξε για μία ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπό της και την ευαισθησία της στην ανήλικη, την οποία ο αδίστακτος «πα-τέρας» της παρέσυρε στη παραβατικότητα.

Πηγή φωτογραφιών: Intime, e-kriti

Πηγή βίντεο: Cretalive

Πηγή: iefimerida.gr