Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 16:54
Τοπικά

Οι επιταγές Καρεκλίδη – εργολάβων απασχόλησαν και το Εφετείο, που αναγνώρισε δικαιολογημένη αγανάκτηση του Αχ. Μπέου!






Σε ένα ανελέητο σφυροκόπημα για τα έργα και τις ημέρες του – κατά δήλωσή του –  «συνταξιούχου δημοσιογράφου» Γιώργου Καρεκλίδη, εξελίχθηκε η εκδίκαση, σήμερα στο Εφετείο Λάρισας, σε δεύτερο βαθμό, της υπόθεσης για την οποία πρωτόδικα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος είχε καταδικαστεί για εξύβριση σε ποινή φυλάκισης 8 μηνών, αλλά είχε αθωωθεί της κατηγορίας για συκοφαντική δυσφήμιση του πρώην εκδότη και πάντα φεσαδόρου του Δημοσίου.

Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων δέχτηκε τελικά ότι φράσεις όπως «δημοσιογραφικό σκουπίδι» και «δημοσιογραφικός απατεώνας» στοιχειοθετούν την κατηγορία της απλής εξύβρισης, όμως δέχτηκε και ότι ο κ. Αχ. Μπέος οδηγήθηκε στην πράξη αυτή εξ αιτίας δικαιολογημένες αγανάκτησης από την συμπεριφορά του μηνυτή και του επέβαλε ποινή φυλάκισης μόλις τριών μηνών, που εξαγοράζεται προς 5 ευρώ ημερησίως.

Πέραν, ωστόσο, της αποδοχής της δικαιολογημένης αγανάκτησης του κατηγορούμενου, αίσθηση προκάλεσαν για μια ακόμη αφορά οι αναφορές για δοσοληψίες του μηνυτή, Καρεκλίδη, με εργολάβους δημοσίων έργων, όπως ο περίφημος Μπαλάφας, και πολιτικούς, με τους οποίους αντάλλασε, όπως παραδέχτηκε επιταγές ευκολίας!!!

Η αδυναμία του να αιτιολογήσει επαρκώς τις συναλλαγές αυτές και οι δικαιολογίες που ψέλλισε προκάλεσαν και τις σχετικές επισημάνσεις της έδρας και για πολλοστή φορά ο πρώην εκδότης βρέθηκε εκτεθειμένος ενώπιον της κοινής γνώμης. Μάλιστα ιδιαίτερα επιτιμητικός ήταν ο συνήγορος κ. Γιώργος Σινέλης, που αναφερόμενος στη συμπεριφορά του Καρεκλίδη στον Θανάση Παπαγιάννη, που τον έκανε εκδότη, είπε ότι αν η αχαριστία ήταν ποινικό αδίκημα θα έπρεπε τώρα να είναι φυλακή!