Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 05:30
Άλλες Ειδήσεις

Οι ενήλικες κάνουν σήμερα λιγότερο σεξ σε σχέση με πριν από 20 χρόνια






Οι ενήλικες σήμερα κάνουν λιγότερο σεξ, σε σχέση με 20 χρόνια πριν, έδειξε μεγάλη μελέτη στις ΗΠΑ, με δείγμα 27.000 ανθρώπους.

Κατά μέσο όρο οι ενήλικες στις αρχές της δεκαετίας του 2010 έκαναν επτά φορές λιγότερο σεξ το χρόνο σε σχέση με τις αρχές της δεκαετίας του 1990 και εννιά φορές λιγότερο σε σχέση με το τέλος της ίδιας δεκαετίας.

Η μελέτη είναι ουσιαστικά η συνέχεια μιας περσινής, της ίδιας ομάδας ερευνητών, που έδειξε ότι το ποσοστό των ενηλίκων μεταξύ 20 και 24 ετών που δεν είχαν σεξουαλικό σύντροφο μετά τα 18, είχε υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με εκείνους που γεννήθηκαν την δεκαετία του 1960 και του 1990 – από το 6% στο 15%.

Σε συνδυασμό τα δύο ευρήματα δείχνουν ότι τα παιδιά του 2000 κάνουν λιγότερο σεξ, αλλά, όπως επισημαίνεται: «Είναι πολύ πιθανό ότι για τους νέους ανθρώπους αυτή να είναι μια πολύ συνειδητή στάση ζωής».

Η έρευνα δημοσιεύθηκε στην επιθεώρηση «Archives of Sexual Behaviour» από το κρατικό πανεπιστήμιο του Σαν Ντιέγκο και τα στοιχεία της συγκεντρώθηκαν από το 1989 έως και το 2014.

Η βασική ερώτηση της έρευνας ήταν: «Πόσο συχνά κάνατε σεξ τους τελευταίους 12 μήνες»;

Η έρευνα έδειξε πως παράγοντες όπως η αλλαγή του ρόλου των φύλλων, η χρήση των social media αλλά και το ότι προτιμούμε να μένουμε μόνοι μας στο σπίτι αντί να βγαίνουμε, έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην διαμόρφωση του αποτελέσματος.

 

 

Πηγή: protothema.gr