Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 00:25
Τοπικά

Οι Βολιώτες διαδήλωσαν κατά του 4ου μνημονίου






Mαζική και μαχητική ήταν η απεργιακή συγκέντρωση και κινητοποίηση που πραγματοποίησαν τα Σωματεία που συσπειρώνονται στο Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο, στην Πλατεία Πανεπιστημίου. Με σύνθημα «Εμπρός Λαέ ξεσηκωμός απέναντι στη νέα ληστεία και στην κοροϊδία» εργαζόμενοι, άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, γυναίκες, νέοι, διατράνωσαν την αντίθεσή τους στο 4ο μνημόνιο, στα μέτρα και αντίμετρα της κυβέρνησης, που αποτελούν εισιτήριο του λαού σε νέο σφαγείο και εξιτήριο του κεφαλαίου στη κερδοφορία.

Επίσης, το ΠΑΜΕ διοργανώνει για αύριο Πέμπτη στις 7 η ώρα στην Πλατεία Πανεπιστημίου, την μέρα ψήφιση των μέτρων και νέα αγωνιστική κινητοποίηση ως απάντηση σε κυβέρνηση και μεγαλοεργοδοσία.

 

Μικρή συμμετοχή στην απεργία

 

Αντίθετα, μικρή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο Βόλο, στο πλαίσιο της 24ωρης πανεργατικής απεργίας που προκήρυξε η ΓΣΕΕ και πήραν μέρος Εργατικό Κέντρο , ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Επαγγελματοβιοτεχνών Μαγνησίας.

Τα ποσοστά συμμετοχής στην κινητοποίηση στον ιδιωτικό τομέα σύμφωνα με το ΕΚΒ κινήθηκαν στο 60% καθώς οι περισσότερες βιομηχανίες λειτούργησαν κανονικά ενώ στις δημόσιες υπηρεσίες η συμμετοχή δεν ξεπέρασε το 20%. Σε ορισμένους μάλιστα κλάδους όπως για παράδειγμα στην εκπαίδευση- στους καθηγητές το απεργιακό ποσοστό ήταν 4%- εκτός από τους συνδικαλιστές απήργησαν ελάχιστοι.

Οι απεργιακές συγκεντρώσεις στην Πλ. Ελευθερίας που διοργανώθηκε από το ΕΚΒ, την ΑΔΕΔΥ και την ΟΕΒΕΜ, στην Πλατεία Πανεπιστημίου από τις ταξικές δυνάμεις του ΠΑΜΕ και στα ΕΛΤΑ από τις συλλογικότητες, έγιναν υπό βροχή. Μετά το πέρας των ομιλιών ακολούθησαν πορείες στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να καταγγέλλουν την Κυβέρνηση πως «με την ψήφιση του 4ου μνημονίου οδηγεί το λαό στη φτωχοποίηση».