Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 06:08
Τοπικά

Οικογένεια και αμαξίδιο για την Κανέλα






Μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή, κοντά στη δική της οικογένεια, έχει από χθες η ανάπηρη σκυλίτσα Κανέλα, που επί πέντε χρόνια φιλοξενούνταν στο Καταφύγιο Αδέσποτων του Δήμου Βόλου. Μετά από συνεργασία του δήμου και δύο φιλοζωικών σωματείων, εξασφαλίστηκε για τη σκυλίτσα αναπηρικό αμαξίδιο, που της δίνει μερική ανεξαρτησία κίνησης, αλλά και οικογένεια η οποία προχώρησε στην υιοθεσία της.

Η Κανέλα είναι μια πολύ γλυκιά και αξιαγάπητη σκυλίτσα που τα τελευταία δύο χρόνια περίπου έχει μείνει ανάπηρη στα πίσω πόδια λόγω προσβολής της από μικρόβιο. Παρ’ όλες τις θεραπείες που έγιναν δεν κατάφερε να σηκωθεί, αν και νιώθει τα ποδαράκια της. Όμως, επειδή σέρνεται, έχει κάνει πληγές, οι οποίες χειροτερεύουν καθημερινά.

Επί μήνες οι φιλόζωοι αναζητούσαν οικογένεια για την Κανέλα προκειμένου να έχει τη φροντίδα που απαιτείται. Δυστυχώς στο καταφύγιο δεν υπήρχε δυνατότητα για πλήρη φροντίδα.

Χθες με ανακοίνωση της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας, έγινε γνωστό ότι «η συνεργασία του δήμου με τα δύο εγκεκριμένα φιλοζωικά σωματεία της πόλης, είχε ως αποτέλεσμα την υιοθεσία της επί χρόνια φιλοξενούμενης στο καταφύγιο αδέσποτων ζώων του δήμου ανάπηρης σκυλίτσας Κανέλας και την απόκτηση αναπηρικού αμαξιδίου αποκτώντας μερική ανεξαρτησία κίνησης.

Αξίζει να αναφερθεί η αύξηση των υιοθεσιών των αδέσποτων ζώων του καταφυγίου, που πραγματοποιούνται  με την αρωγή  συμπολιτών μας,  καθώς και  το ενδιαφέρον ατόμων του εξωτερικού για υιοθεσίες αδέσποτων του δήμου μας.

Τέλος ελπίζουμε ότι ακόμη περισσότεροι συμπολίτες μας θα συνεισφέρουν στην αντιμετώπιση αυτού του φλέγοντος ζητήματος, της μείωσης του αριθμού των αδέσποτων ζώων, είτε υιοθετώντας οι ίδιοι ένα αδέσποτο είτε βοηθώντας στην υιοθεσία του».

Στην ίδια ανακοίνωση, η αντιδημαρχία επισημαίνει ότι «ο εθελοντισμός είναι ένα θέμα που μας αγγίζει όλους, ανεξαρτήτως κοινωνικής τάξης και επαγγελματικής ιδιότητας. Κανένα κράτος δεν μπορεί να αναπτυχθεί χωρίς τη συνεισφορά των εθελοντών, ατομικά ή συλλογικά, με τυπικές ή άτυπες μορφές. Συνιστά μια εξαιρετικά επιμορφωτική λειτουργία που ενδυναμώνει την κοινωνική αλληλεγγύη, ενισχύει την ενεργό συμμετοχή και τη συνύπαρξη.

Η προστασία των αδέσποτων ζώων στη σημερινή εποχή είναι κάτι πολύ παραπάνω από  πολιτισμός. Προσφέροντας προστασία και περίθαλψη σε ένα αδέσποτο ζώο, αποδεικνύονται περίτρανα τα αειφόρα συναισθήματα που διαθέτει ένας πολίτης.

Ο Δήμος Βόλου είναι από τους ελάχιστους δήμους της χώρας που αντιμετωπίζει άμεσα και αποτελεσματικά το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, διαθέτοντας σημαντικούς οικονομικούς και ανθρώπινους πόρους μέσα στα πλαίσια των υποχρεώσεών του».