Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:17
Τοπικά

Ξηλώνονται εγκαταλειμμένα περίπτερα






Ξεκίνησε σήμερα, Τρίτη, από τη Διεύθυνση τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου η απομάκρυνση περιπτέρων που σχολάζουν καιείναι εγκαταλελειμμένα σε διάφορα σημεία της πόλης, στο πλαίσιο της προσπάθειας διασφάλισης της προσβασιμότητας και της  ελεύθερης και απρόσκοπτης διέλευσης των πεζών και ιδιαίτερα πολιτών που ανήκουν σε κοινωνικές ομάδες που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα.

Ετσι χθες απομακρύνθηκαν τέσσερα περίπτερα, το πρώτο από την Πλ. Χρυσοχοίδη, το δεύτερο από τη συμβολή των οδών Ρ.Φεραίου και Μαυροκορδάτου, μπροστά από την Καθολική Εκκλησία, το τρίτο επίσης από την οδο Ρ. Φεραίου στη συμβολή της με Μακρυνίστης και το τέταρτο στη συμβολή των οδών Ιωλκού και Δημάρχου Γεωργιάδου, μπροστά από το κτήριο της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας.

Όπως υπογράμμισε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος, κ. Θανάσης Σταυρίδης, αντίστοιχες εργασίες θα εκτελούνται καθημερινά, ενώ οι παρεμβάσεις δεν περιορίζονται στην απομάκρυνση των περιπτέρων αλλά επεκτείνονται και στην επιδιόρθωση των ζημιών που έχουν προκληθεί στα πεζοδρόμια, με την επίστρωση μπετόν και πλακών Πηλίου, όπου απαιτείται.

Στο μεταξύ συνεχίζεται παράλληλα η αποκατάσταση της βατότητας με την ασφαλτόστρωση κεντρικών σημείων της πόλης και χθες έγινε ασφαλτόστρωση του τμήματος της οδού Ογλ, μεταξύ Ερμού και Αλεξάνδρας. Πρόκειται για ένα κεντρικότατο δρόμο, με ευρεία κυκλοφορία, όπου μεταξύ άλλων λειτουργεί και το μεγάλο παρκινγκ, και που παρουσίαζε μείζονα προβλήματα με λακκούβες, επικίνδυνες κακοτεχνίες και βυθίσεις στο οδόστρωμα/