Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 07:36
Τοπικά

«Ξεμπλοκάρει» το έργο ηλεκτροκίνησης της γραμμής ΟΣΕ Βόλος – Λάρισα; – Ανακοίνωση για δημοπράτηση τον προσεχή Ιανουάριο






Θετικά είναι τα μηνύματα για το μεγάλο έργο της ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης στη σιδηροδρομική γραμμή Λάρισα-Βόλος, αν βεβαίως τα περίεργα πολιτικο-οικονομικά συμφέροντα που προφανώς καθυστερούν χρόνια τώρα, και μάλιστα προκλητικά, την πρόοδο της διαδικασίας, το επιτρέψουν.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με  δηλώσεις του διευθύνοντος συμβούλου της ΕΡΓΟΣΕ, Κ. Θάνου Βούρδα, στο πρακτορείο ειδήσεων ΑΠΕ-ΜΠΕ, η δημοπράτηση του έργου προγραμματίζεται για τον Ιανουάριο του 2017, ενώ στις αρχές του 2018 ολοκληρώνεται η συνολική ηλεκτροκίνηση στον κεντρικό άξονα Αθήνας- Θεσσαλονίκης μειώνοντας τον χρόνο του ταξιδιού στις 3,5 ώρες.
«Με την εξέλιξη αυτή ο επιβάτης θα μπορεί να απολαμβάνει ένα γρήγορο, ασφαλές και άνετο ταξίδι και θα γίνονται πολύ ταχύτερα και οικονομικότερα και οι εμπορευματικές μεταφορές» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Βούρδας.
Ερωτηθείς για το ποια έργα θα δημοπρατηθούν άμεσα, ο ίδιος απάντησε πως «τα σημαντικά έργα που πρόκειται να δημοπρατηθούν μέχρι το καλοκαίρι του 2017 είναι η ηλεκτροκίνηση του τμήματος Κιάτο-Ροδοδάφνη, η ολοκλήρωση κατασκευής νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ροδοδάφνη-Ψαθόπυργος και αφορά υποδομή , σηματοδότηση και ηλεκτροκίνηση και η κατασκευή της υποδομής της νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα Ψαθόπυργος -περιοχή Μποζαΐτικα μέσα στον Γενάρη του 2017, ανάλογα βέβαια με οριστικές αποφάσεις που θα εκδώσει η δικαιοσύνη.

Επιπλέον, το ίδιο διάστημα προγραμματίζουμε και τη δημοπράτηση των έργων ηλεκτροκίνησης και σηματοδότησης για τα τμήματα Παλαιοφάρσαλο-Καλαμπάκα και Λάρισα-Βόλος».