Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 03:50
Τοπικά

Ξεκινούν τα έργα στις ισόπεδες διαβάσεις ΟΣΕ σε Αλαμάνας και Ζάχου






Ξεκινούν σήμερα, Κυριακή, 3 Απριλίου 2016 οι εργασίες για την τοποθέτηση ελαστικών ταπήτων επί των ισόπεδων διαβάσεων στις οδούς Αλαμάνας και Ζάχου στις γραμμές του ΟΣΕ. Οι εργασίες θα διαρκέσουν έξι (6) ημέρες και συγκεκριμένα μέχρι και την Παρασκευή 9 Απριλίου ενώ για το παραπάνω χρονικό διάστημα θα διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους αυτούς.

Πρόκειται για την συνέχεια του έργου τοποθέτησης ελαστικών ταπήτων στις ισόπεδες διαβάσεις που ξεκίνησε πέρυσι την ίδια περίοδο με την τοποθέτηση τότε σε πρώτη φάση των ταπήτων επί των ισόπεδων διαβάσεων Μπότσαρη και Παπαρρήγα έργο που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία και ολοκληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα με την τοποθέτηση νέων ταπήτων στις ισόπεδες διαβάσεις επί των οδών Ζάχου και Αλαμάνας

Σε ότι αφορά το έργο η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με το ΚΤΕΛ και τον ΟΣΕ Βόλου έχει φροντίσει για την εξυπηρέτηση των δημοτών κατά τις ώρες των δρομολογίων του τρένου και για αυτό το λόγο θα διατεθούν λεωφορεία για την επιβίβαση των ταξιδιωτών από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό του Βόλου μέχρι τα Μελισσάτικα από όπου και θα παίρνουν το τρένο και αντίστοιχα.

Επίσης θα γίνει διακοπή και τροποποίηση του προγράμματος κυκλοφορίας του αστικού ΚΤΕΛ με αρ.15. Ενώ παράλληλα σε συνεργασία με την Τροχαία και την Αστυνομική Διεύθυνση θα υπάρξει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας καθ’ όλο το 24ωρο από την Κυριακή ως την επόμενη Παρασκευή 9 Απριλίου 2016 στις οδούς Ζάχου – Αλαμάνας και η κίνηση των οχημάτων θα διεξάγεται από τις οδούς Φερρών, Παπαδιαμάντη και Γρ. Λαμπράκη

“Με το έργο αυτό, που ήταν αναγκαίο εδώ και χρόνια για την πόλη του Βόλου, ολοκληρώνεται και επιτυγχάνεται ένα έργο για το οποίο και είχε δεσμευτεί η Δημοτική Αρχή. Ο στόχος μας είναι ένας και μοναδικός και είναι η παροχή ασφάλειας και εύκολης πρόσβασης στους πεζούς και στους ποδηλάτες αλλά κυρίως η εξυπηρέτηση των οχημάτων ελαχιστοποιώντας σε μεγάλο βαθμό τον κίνδυνο ατυχήματος”, δήλωσε ο Αντιδήμαρχος Δόμησης, Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Αθανάσιος Σταυρίδης.

 

Με λεωφορεία του ΟΣΕ η μεταφορά επιβατών από Μελισσάτικα – Βόλο

Με λεωφορεία η μετακίνηση του επιβατικού κοινού του ΟΣΕ από το σταθμό Μελισσάτικα προς Βόλο και το αντίστροφο από σήμερα και μέχρι το ερχόμενο Σάββατο λόγω τεχνικών εργασιών του ΟΣΕ στο τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισα – Βόλος.

Ειδικότερα όπως ανακοίνωσε χθες η ΤΡΑΙΝΟΣΕ από σήμερα Κυριακή 3/4/2016 έως και το Σάββατο 09/4/2016, ο ΟΣΕ θα εκτελέσει εργασίες αναβάθμισης ισόπεδων διαβάσεων, σε τμήμα της σιδηροδρομικής γραμμής Λάρισας – Βόλου.

Συγκεκριμένα οι εργασίες θα εκτελεστούν στο τμήμα της γραμμής μεταξύ των σταθμών Μελισσιάτικα και Βόλου, μετά από αίτημα των δημοτικών αρχών.

Αυτό σημαίνει ότι οι αμαξοστοιχίες θα κυκλοφορούν τις καθορισμένες ώρες αναχώρησης – άφιξης, μόνο στο τμήμα μεταξύ Λάρισας – Μελισσάτικων – Λάρισας.

Η μεταφορά των επιβατών από το σταθμό Μελισσάτικα προς Βόλο, και αντίστροφα, θα γίνεται με μετεπιβίβαση σε λεωφορεία.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ζητεί την κατανόηση του επιβατικού κοινού για την προσωρινή ταλαιπωρία που θα υποστεί, προκειμένου να ενισχυθούν τα μέτρα ασφαλείας στις ισόπεδες διαβάσεις και να καταστεί πιο ομαλή η κυκλοφορία των οχημάτων.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr