Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 19:07
LIFE

Ξεκινούν απόψε οι Nomads






Η στιγμή για την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Nomads» έφτασε και πλέον από σήμερα και καθημερινά από Δευτέρα ως Παρασκευή στις 21.00 το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1 θα προσπαθήσει να κατακτήσει κοινό και τηλεοπτική αγορά.

Είκοσι ένας νομάδες θα βιώσουν την πρόκληση της επιβίωσης στο εξωτικό νησί Παλαουάν στις Φιλιππίνες με στόχο το έπαθλο των 150.000 ευρώ και φυσικά το νέο πρόγραμμα του ΑΝΤ1. Στο «Nomads» θα παρακολουθήσουμε 21 παίκτες έτοιμους να ζήσουν την απόλυτη περιπέτεια! Χωρίζονται σε 3 ομάδες (7 στην καθεμία), με διαφορετικές ονομασίες και χρώματα. H πρώτη ομάδα είναι ο Ωκεανός, με χρώμα το μπλε, η οποία αποτελείται από άτομα που έχουν διαγράψει σημαντική πορεία στον χώρο του αθλητισμού. Η δεύτερη ομάδα είναι η ομάδα με το όνομα Φωτιά, με χρώμα το κόκκινο, η οποία απαρτίζεται από πρόσωπα της showbiz. Η τρίτη και τελευταία ομάδα είναι η Ζούγκλα, με χρώμα το πράσινο. Εδώ θα δούμε ανθρώπους, πολίτες του κόσμου, με ευρύ background, διαφορετικά ενδιαφέροντα και εξαιρετικές αθλητικές ή/και πνευματικές επιδόσεις.

Κάθε εβδομάδα οι παίκτες θα αγωνίζονται για τη διαμονή τους και τις συνθήκες διαβίωσής τους. Οι νομάδες που θα κατοικούν στη βίλα θα απολαμβάνουν πλουσιοπάροχο φαγητό και άνετη διαβίωση. Εκείνοι που θα μένουν στο ψαροχώρι θα εργάζονται σκληρά με τους κατοίκους του χωριού για να εξασφαλίσουν τα προς το ζην.

Και, τέλος, όσοι ζουν στην ερημική παραλία θα δίνουν καθημερινή μάχη για τα βασικά, αντιμέτωποι με τη φύση. Εκτός από τις συνθήκες διαβίωσής τους, όμως, οι παίκτες θα πρέπει να αγωνίζονται και για την παραμονή τους στο «Nomads». Κάθε Παρασκευή δύο υποψήφιοι θα αγωνίζονται στην τελική μονομαχία και ο ηττημένος θα αποχωρεί από το ριάλιτι επιβίωσης. Πρώην παίκτριες ριάλιτι, τραγουδίστριες, αθλήτριες, γυμνάστριες και παρουσιάστριες-μοντέλα είναι οι γυναίκες που, εκτός από τον αγώνα επιβίωσης και διεκδίκησης επάθλου, θα γοητεύσουν και τους άρρενες τηλεθεατές, καθώς ένα από τα ατού του προηγούμενου αντίστοιχου προγράμματος, του «Survivor», ήταν και οι εντυπωσιακές παρουσίες.

Ομορφες παρουσίες

Ετσι λοιπόν μεταξύ αυτών που βρίσκονται ήδη στις Φιλιππίνες και έχουν ξεχωρίσει είναι η σύζυγος του πρώην παίκτη ριάλιτι Στέλιου Χανταμπάκη, η Ολγα Πηλιάκη. Η 28χρονη έχει ασχοληθεί πολλά χρόνια με το μπαλέτο και τη ρυθμική γυμναστική, είναι πρωταθλήτρια Ελλάδος και μητέρα δύο παιδιών. Είχε ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις με τις εμφανίσεις της στο πλάι του συζύγου της. Με την παρουσία της στους τελικούς του «Survivor» μάλιστα επισκίασε πολλές παίκτριες. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη η πανύψηλη Ολγα έχει προπονηθεί στα αγωνίσματα και έχει μυηθεί στα μυστικά των ριάλιτι επιβίωσης από τον σύζυγό της…

Γνωστές από τις νυχτερινές πίστες, τις οποίες εγκαταλείπουν για χάρη της τηλεοπτικής δημοσιότητας, είναι η Αποστολία Ζώη και η Χριστίνα Κολέτσα, οι οποίες ούτως ή άλλως έχουν κάνει περάσματα από την τηλεόραση και με άλλες ιδιότητες, ως ηθοποιοί, ως παίκτριες ριάλιτι ή τάλεντ σόου και είναι από τα πιο δυνατά χαρτιά του καναλιού, καθώς παράλληλα με την καλλιτεχνική δραστηριότητά τους θεωρούνται ιδιαίτερα δημοφιλείς στο ανδρικό κοινό.

Το ίδιο ισχύει και για τη Μαντώ Γαστεράτου, η οποία τα τελευταία χρόνια εγκατέλειψε το μόντελινγκ και προσπαθεί να κάνει τηλεοπτική καριέρα, με πιο πρόσφατη συμμετοχή της αυτή στην εκπομπή «Πρωινό». Δήμητρα Φραντζή και Βασιλική Μιλλούση ήδη έχουν ξεχωρίσει από τις μη διάσημες παίκτριες και έχουν ήδη προκαλέσει συζητήσεις. Αν για κάτι, μεταξύ άλλων, φημίζονται τα ριάλιτι, αυτό σίγουρα είναι και τα ρεκόρ που καταφέρνουν να σπάνε, εκτός από τα πολυπόθητα νούμερα τηλεθέασης. Ετσι λοιπόν προτού καλά-καλά ξεκινήσει το «Nomads», οι αριθμοί που καταγράφονται και αφορούν κάθε πτυχή του είναι τουλάχιστον εντυπωσιακοί.

Το «ΘΕΜΑ» παρουσιάζει αποκλειστικά όλα όσα έχουν καταγραφεί αριθμητικά μέχρι σήμερα στο παρασκήνιο και δείχνουν το μεγάλο ενδιαφέρον κοινού και συμμετεχόντων. Το τηλεφωνικό κέντρο του ΑΝΤ1 δέχτηκε πάνω από 10.000 τηλεφωνήματα από ενδιαφερόμενους για το πότε θα γίνει το «Nomads» και άλλα τόσα τηλέφωνα για το αν ξεκίνησαν οι οντισιόν.

Δεκάδες οντισιόν έγιναν σε Αθήνα και Κύπρο. Για το ριάλιτι ο ΑΝΤ1 δέχτηκε περισσότερες από 25.000 αιτήσεις συμμετοχής, ενώ στην επικοινωνία του σταθμού με τους υποψήφιους συμμετέχοντες στάλθηκαν περισσότερα από 5.000 email. Για την ολοκλήρωση του καστ πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 5 συναντήσεις με τον κάθε υποψήφιο. Η τελική 30άδα έκανε ένα μεγάλο πακέτο ψυχολογικών και ιατρικών εξετάσεων.

Τα στελέχη της παραγωγής μίλησαν περισσότερες από 600 ώρες με τους διαγωνιζόμενους για να τους εξηγήσουν τη διαδικασία. Ακούστηκαν πάνω από 1.200 φορές οι φράσεις «καλή επιτυχία», «θα τα πούμε σύντομα», «ελπίζω να έχω καλά αποτελέσματα, «ελπίζω να είναι καλές οι εξετάσεις μου», «δεν με έχουν πάρει τηλέφωνο, να ανησυχήσω;». Γράφτηκαν περισσότερες από 2.000 ειδήσεις και σενάρια για το τελικό καστ. Το «Nomads» άρεσε τόσο πολύ ειδικά στους αθλητές, που κάποιοι άφησαν σημαντικές αγωνιστικές υποχρεώσεις όπως παγκόσμια πρωταθλήματα.

Αρναούτογλου: «Το “Nomads” είναι το μέλλον των ριάλιτι»

Ο έμπειρος παρουσιαστής περνά φέτος από τα talk shows στα γνώριμα για τον ίδιο λημέρια των reality επιβίωσης, μοιράζεται τις πρώτες εντυπώσεις του από τις Φιλιππίνες και εξηγεί γιατί θεωρεί τον εαυτό του αρκετά νέο για να μαθαίνει ακόμη από τη δουλειά του στην τηλεόραση

«Το “Nomads” είναι η “επόμενη μέρα” στα παιχνίδια επιβίωσης παγκοσμίως. Είναι η συγχώνευση των reality με τα ντοκιμαντέρ. Πέρα από τα παιχνίδια και τη γνωστή διαδικασία επιβίωσης που έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα ανακαλύψουμε την κουλτούρα ενός ολόκληρου λαού και θα μυηθούμε στον τρόπο σκέψης και τη λογική του»

Τις τελευταίες μέρες ο Γρηγόρης Αρναούτογλου ζει πρωτόγνωρες εμπειρίες. Ο εκπατρισμός του στο καρτ-ποσταλικό νησί Παλαουάν των Φιλιππίνων για τις ανάγκες του πολυαναμενόμενου «Nomads» τον έχει συνεπάρει και αυτό βγαίνει στον Instagram λογαριασμό που εγκαινίασε λίγο πριν από την αναχώρησή του. Εκτός από το κινητό τηλέφωνό του, ένα πολύτιμο εργαλείο δουλειάς, στη βαλίτσα του πήρε και αρκετά αντικείμενα από αγαπημένους ανθρώπους του για εκείνες τις στιγμές της νοσταλγίας που αργά ή γρήγορα θα έρθουν. Σύντροφός του -έστω νοητά- και σε αυτό το μακρινό ταξίδι του θα είναι ο μονάκριβος γιος του. Τη δική του φωτογραφία λέει άλλωστε πως έχει τοποθετήσει ως wallpaper στην οθόνη του κινητού τηλεφώνου του.

Τις επόμενες εβδομάδες το όνομα του Γρηγόρη Αρναούτογλου θα βρίσκεται ψηλά στην ημερήσια διάταξη – τουλάχιστον αυτό διαφαίνεται από τη συζήτηση που έχει προκαλέσει το «Nomads» αρκετό καιρό πριν από την πρεμιέρα του. Ακόμη και ο πολύπειρος (και πολυταξιδεμένος) παρουσιαστής δηλώνει εκστασιασμένος τόσο από την ομορφιά του φυσικού τοπίου που έχει συναντήσει έξι ζώνες ώρας μακριά από την Ελλάδα όσο και από την πρωτοτυπία του τηλεοπτικού concept, το οποίο συνδυάζει, όπως εξηγεί, στοιχεία reality επιβίωσης με ψήγματα ντοκιμαντέρ. Το στοίχημα τόσο για τον ΑΝΤ1 όσο και για τον ίδιο τον Αρναούτογλου μοιάζει μεγάλο. Ωστόσο, ο Θεσσαλονικιός παρουσιαστής μοιάζει με τον κατάλληλο άνθρωπο στην κατάλληλη θέση: σαν έτοιμος από καιρό να αφήσει την ασφάλεια του στούντιο και των talk shows και να ηγηθεί ενός πολύφερνου concept. Πάντως, ο ίδιος επιμένει πως δεν είναι δική του δουλειά να κρίνει κάτω από ποιες καταστάσεις και σε ποιες τηλεοπτικές συνθήκες είναι καλύτερος. Αυτό λέει πως είναι δουλειά του κόσμου, τον οποίο έχει μάθει όχι μόνο να σέβεται, αλλά και να αφουγκράζεται. Αυτό κι αν είναι ταλέντο.

– Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τις πρώτες ημέρες στο Παλαουάν;

Είμαι εκστασιασμένος. Ακόμη και ο φακός δεν μπορεί να αποτυπώσει την πραγματική ομορφιά. Είναι ένα νησί γεμάτο μυστικά, που νομίζω ότι πολλά από αυτά θα ξεδιπλωθούν κατά τη διάρκεια της προβολής του «Nomads». Είναι όμορφο και συγχρόνως επικίνδυνο. Εχει όλα τα συστατικά για ένα πραγματικό reality επιβίωσης.

– Από το talk show περνάτε φέτος στην παρουσίαση ενός reality επιβίωσης. Εσείς πού θεωρείτε ότι είστε καλύτερος;

Α, μη με φέρνετε σε τέτοια δύσκολη θέση. Η δουλειά ενός παρουσιαστή δεν είναι να λέει ο ίδιος σε τι είναι καλός, αλλά να το λέει ο κόσμος. Γενικά μου αρέσει στη δουλειά μου να κάνω διαφορετικά πράγματα, και αυτό κάνω 25 χρόνια τώρα. Αυτή είναι και η μαγεία της τηλεπαρουσίασης για μένα.

– Ποιο ήταν το δέλεαρ ή το κίνητρο για να αφήσετε μια εκπομπή που προφανώς απολαμβάνατε και να επιστρέψετε σε ένα reality;

Δεν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο για να σας πω. Το σίγουρο είναι ότι το «Nomads» είναι η «επόμενη μέρα» στα παιχνίδια επιβίωσης παγκοσμίως. Είναι η συγχώνευση των reality με τα ντοκιμαντέρ. Πέρα από τα παιχνίδια και τη γνωστή διαδικασία επιβίωσης που έχουμε δει μέχρι σήμερα, θα ανακαλύψουμε την κουλτούρα ενός ολόκληρου λαού και θα μυηθούμε στον τρόπο σκέψης του και τη λογικής του. Μετά από τόσα χρόνια, το «Nomads» ήρθε για να δείξει την επόμενη μέρα στα reality επιβίωσης.

– Γιατί πιστεύετε ότι το κοινό επανεκτίμησε τα reality επιβίωσης, ένα δοκιμασμένο και εν πολλοίς ξεπερασμένο -μέχρι πέρσι τουλάχιστον- concept;

Είναι παράξενο το τηλεοπτικό κοινό στην Ελλάδα. Στο εξωτερικό τα reality επιβίωσης που εμφανίστηκαν πριν από περίπου 17-20 χρόνια παίζονται ακόμα, κάθε χρόνο. Εμείς βαριόμαστε εύκολα, αλλά και ενθουσιαζόμαστε εύκολα! Είναι μάλλον στη νοοτροπία μας αυτό και δεν αλλάζει. Νομίζω ότι ο κόσμος λειτουργεί με το ένστικτο και όταν κάτι του αρέσει το βλέπει -όσα χρόνια και αν περάσουν- αν ανακαλύψει ότι μπορεί να βρει κάτι ενδιαφέρον εκεί. Το «Nomads» λοιπόν έρχεται να ανοίξει την πόρτα για το μέλλον των reality επιβίωσης.

– Αλήθεια, έχετε βρεθεί ποτέ σε κατάσταση να πρέπει να παλέψετε για την επιβίωσή σας στην προσωπική ή την επαγγελματική ζωή σας;

Δεν θέλω να το κάνω να φαίνεται τραγικό, αλλά νομίζω ότι όλοι έχουμε βρεθεί σε δύσκολες καταστάσεις. Η πάλη του κάθε ανθρώπου γίνεται καθημερινά και στη δουλειά του και στα προσωπικά του. Μια ατέλειωτη πάλη είναι η ζωή και δεν σου χαρίζεται τίποτα.

– Τι προβλέπετε ότι θα σας λείψει περισσότερο κατά την πολύμηνη παραμονή σας στο νησί;

Θα μου λείψουν πολλά πράγματα. Καταρχάς ο γιος μου, που όταν με ρώτησε πού πάω, του απάντησα ότι πάω να βρω τον Αϊ-Βασίλη και να του τον φέρω, γιατί του εξήγησα ότι τώρα κάνει διακοπές, με την προϋπόθεση ότι πρώτα ο θεός θα επιστρέψουμε στην Ελλάδα τα Χριστούγεννα. Επίσης θα μου λείψουν όλα τα αγαπημένα μου πρόσωπα, η ραδιοφωνική πρωινή εκπομπή στον Sfera και η παρέα εκεί, ο σκύλος μου ο Αρνι και πολλά άλλα πράγματα που θα θέλαμε πολλή ώρα για να τα αναφέρω! Τώρα, όμως, εστιάζω στο «Nomads» και μόνο εδώ για να μπορέσουμε να βγάλουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

– Τι δεν μπορούσατε να αφήσετε έξω από τη βαλίτσα που φτιάξατε γι’ αυτό το μεγάλο ταξίδι;

Δεν μπορούσα να αποχωριστώ πράγματα του παιδιού μου. Πήρα μαζί μου φωτογραφίες του για να νιώθω ότι είμαι κοντά του. Και κάποια πράγματα από πρόσωπα που αγαπώ.

– Αναρωτιέμαι τι έχετε κάνει αυτά τα 25 χρόνια που βρίσκεστε στην πρώτη γραμμή της τηλεοπτικής ψυχαγωγίας και καταφέρατε να επιβιώσετε;

Νομίζω η συνταγή είναι μία: να κάνεις πάντα αυτό που αγαπάς πραγματικά. Με διάθεση και χαμόγελο. Και στα δύσκολα να μην το βάζεις κάτω. Δυσκολίες έχουμε αντιμετωπίσει όλοι και θα υπάρχουν πάντα. Λάθη επίσης γίνονται ανεξάρτητα αν έχεις έναν χρόνο ή 25 χρόνια εμπειρία. Πρέπει να διαχειριζόμαστε τις καταστάσεις με ψυχραιμία -όσο βέβαια γίνεται- και να κοιτάμε το μέλλον με αισιοδοξία γιατί ζούμε μόνο μια φορά.

– Εχετε σκεφτεί ποτέ τι άλλο θα μπορούσατε να κάνετε αν δεν εργαζόσασταν στην τηλεόραση; Σε τι άλλο είστε καλός;

Μικρός ήθελα να γίνω ποδοσφαιριστής. Δεν με άφησε όμως ο πατέρας μου. Σήμερα θα έκανα σίγουρα κάτι που θα είχε σχέση με τον κόσμο. Η επαφή με τον κόσμο με γεμίζει. Πιστεύω ότι θα ήμουν ένας πολύ καλός σερβιτόρος. Την αγαπάω τη δουλειά αυτή, την έκανα αρκετές φορές και μου αρέσει να προσπαθώ να κάνω τους ανθρώπους ευτυχισμένους όταν θέλουν να απολαύσουν ένα γεύμα. Γενικά αγαπώ ό,τι έχει να κάνει με την επαφή και την επικοινωνία με τον κόσμο.

– Ενώ στις εκπομπές σας -στα talk shows που έχετε παρουσιάσει εννοώ- θέλετε οι καλεσμένοι σας να μιλούν εκ βαθέων για την προσωπική ζωή και την ιδιώτευσή τους, εσείς δεν συνηθίζετε να παραχωρείτε συνεντεύξεις ή να μιλάτε για την ιδιωτική ζωή σας. Εύλογα αναρωτιέται κανείς γιατί.

Κάνετε πολύ μεγάλο λάθος σε αυτό. Δεν πιέζω ποτέ κανέναν να μου μιλήσει για την προσωπική του ζωή. Μπορεί να τον ρωτήσω, αλλά αν η απάντηση είναι αρνητική ή μου ζητηθεί από πριν να μην αναφέρω κάτι που αφορά στην οικογένειά του ή το παιδί του είναι το πρώτο πράγμα που σέβομαι. Το ‘χουνε παρακάνει κάποιοι στον βωμό λίγο παραπάνω φύλλων ενός περιοδικού να σπιλώνουν οικογένειες. Ευτυχώς υπάρχουν και δημοσιογράφοι και περιοδικά που σέβονται, και αυτό μ’ ευχαριστεί. Ειδικά όταν υπάρχουν παιδιά, και ως επί το πλείστον ανήλικα, πρέπει κάθε λέξη που θα γραφτεί να φιλτράρεται χίλιες φορές.

– Πολλές φορές σας έχουν ψέξει ότι περνάτε τη διαχωριστική γραμμή μεταξύ πολιτικής ορθότητας και λαϊκισμού στις εκπομπές σας. Εσείς το αντιλαμβάνεστε;

Το συμμερίζεστε ή το αντικρούετε; Αφήστε τους να λένε. Ο κόσμος μπορεί να κρίνει πώς, πότε, γιατί και με ποιον τρόπο λες κάτι.

– Τι σας αρέσει να κάνετε στη ζωή σας; Πώς περνάτε τον χρόνο σας εκτός τηλεόρασης;

Εχετε ασχολίες, χόμπι, συνήθειες – καλές ή κακές; Βλέπω πολλή τηλεόραση. Πηγαίνω σινεμά, θέατρο και παίζω μπιρίμπα με φίλους.

– Εχετε νιώσει ποτέ κουρασμένος από την έκθεση σε τόσο πολύ κόσμο;

Σκεφτήκατε ποτέ να τα παρατήσετε; Να παρατήσω τι, τη δουλειά μου; Δεν ξέρω γιατί γίνεται τόσο συχνά αυτή η ερώτηση σ’ αυτή τη χώρα. Ενώ στο εξωτερικό όσο περνάνε τα χρόνια τόσο σε σέβονται και σε εκτιμούν για την εμπειρία σου, εδώ αντιθέτως όλοι θέλουν να σε βγάλουν στη σύνταξη από τα τριάντα πέντε. Συγγνώμη, αλλά είμαι ακόμη 43 ετών, νιώθω ότι ακόμα μαθαίνω πολλά από την τηλεόραση, και όλη αυτή η εμπειρία που έχω πια αποκομίσει όλα αυτά τα χρόνια νιώθω ότι με κάνει καλύτερο στο να παρουσιάζω τηλεοπτικά προγράμματα. Αρα, όχι απλά δεν νιώθω κουρασμένος, αλλά ακριβώς το αντίθετο.

– Ποιο είναι το μεγαλύτερο όφελος που έχετε αποκομίσει από τη δουλειά σας στην τηλεόραση; Φήμη; Δόξα; Χρήμα;

Καταρχάς ότι μπόρεσα να ζω αξιοπρεπώς από αυτή τη δουλειά. Εάν δεν είχε έρθει η κρίση και δεν γινόταν αυτή η ληστεία κυριολεκτικά από το κράτος, θα σας έλεγα ότι κάποιες οικονομίες που έκανα όλα αυτά τα χρόνια έπιασαν τόπο. Αλλά, λυπάμαι, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να το πω αυτό. Γι’ αυτό και έχω μέσα μου οργή. Οσο για το τι άλλο αποκόμισα, γνώρισα μακρινούς τόπους, ανθρώπους, έκανα φίλους, έφαγα παράξενα φαγητά και γενικά έζησα όμορφες στιγμές. Και είμαι ευγνώμων γι’ αυτό στον Θεό και στον κόσμο.

– Ποιος θα λέγατε ότι είναι ο άνθρωπος που σας έχει καθορίσει;

Στην αρχή οι γονείς μου. Δόξα τω Θεώ, έχω δύο υπέροχους γονείς, τους οποίους ευχαριστώ για την αγάπη τους. Μετά σε καθορίζουν οι αποφάσεις σου για τη δουλειά που θα ακολουθήσεις, μετά ο σύντροφός σου και στο τέλος, αν υπάρχουν παιδιά, τα παιδιά σου. Κάθε περίοδος της ζωής καθορίζεται από διαφορετικούς παράγοντες και ανθρώπους.

– Τελικά, στη ζωή σας μέχρι σήμερα τα έχετε καταφέρει καλύτερα ή χειρότερα απ’ όσο υπολογίζατε;

Είμαι ευγνώμων κάθε μέρα που ξημερώνει, ξυπνάω το πρωί και κάνω τον σταυρό μου. Και μόνο που χαμογελάω και ακούω τον γιο μου νιώθω ότι τα ‘χω καταφέρει.

 

 

Πηγή: Πρώτο Θέμα