Σάββατο, 30 Μαρτίου, 2024 07:56
Τοπικά

Ξεκινούν έργα 8 εκατ. ευρώ σε Βόλο –Ν. Ιωνία






Πράσινο φως σε έργα ύψους 8 εκατ. ευρώ περίπου άναψε στη χθεσινή του συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου. Δημοτικό θέατρο, ανάπλαση παλιού λιμεναρχείου, jobcenter, κέντρο κοινότητας, πάρκινγκ στη Μαιάνδρου, διαμόρφωση πάρκου στη Μαιάνδρου και Καισαρείας, επέκταση του δικτύου δρόμων ήπιας κυκλοφορίας στο κέντρο του Βόλου και πάρκινγκ στη θέση του κινηματογράφου Νίκη είναι τα έργα που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης, με τον εκτελούντα χρέη Δημάρχου, Θάνο Θεοδώρου, να επισημαίνει ότι η πόλη αλλάζει με έργα και παρεμβάσεις.

Ο ίδιος υπογράμμισε την ετοιμότητα της δημοτικής αρχής για την ένταξη των έργων στο πρόγραμμα βιώσιμης αστικής ανάπλασης αφήνοντας αιχμές κατά της προηγούμενης δημοτικής αρχής ότι δεν είχε γίνει σωστός σχεδιασμός για το δημοτικό θέατρο, για να μπορέσει να πάρει έγκριση από το πρόγραμμα κι ότι επιπλέον δεν υπήρχαν μελέτες.

Τα έργα που μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης σύμφωνα με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, Θανάση Σταυρίδη, θα καταστήσουν τον Βόλο ανοιχτό εργοτάξιο. Υπογράμμισε δε ότι ο σχεδιασμός θα δώσει διαφορετική πνοή στην πόλη.

Τα έργα, ως σχεδιασμό της θητείας της προηγούμενης δημοτικής αρχής, ψήφισε θετικά η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, αν και καταλόγισε καθυστέρηση στη δημοτική αρχή όσον αφορά την εκπόνηση των μελετών.

Την ένστασή του για το job center και το κέντρο κοινότητας εξέφρασε ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για υποστήριξη της πολιτικής εξαθλίωσης των πολιτών.

Αρνητικά στο γκρέμισμα του πρώην κινηματογράφου Νίκη τάχθηκε ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός και οι ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι, Κ. Γαργάλας και Φωτεινή Κοκκινάκη. Ο κ. Γαργάλας ζήτησε επίσης να διατηρηθεί και το πρώην καφενείο του Πέτρου στη Ν. Ιωνία.

Το τεχνικό πρόγραμμα

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και το τεχνικό πρόγραμμα του 2018 για τον Δήμο Βόλου, προϋπολογισμού 14 εκατ. ευρώ. Με αφορμή δε τα έργα που δρομολογούνται, ο κ. Θεοδώρου ευχήθηκε να ξεπεράσει η αντιπολίτευση την κατάθλιψη στην οποία έχει περιέλθει. Ο ίδιος μάλιστα συνέδεσε την παρουσία της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών τόσο χθες όσο και προχθές στο Δημοτικό Συμβούλιο με την έγκριση έργων πνοής για την πόλη. «Ηταν οι ίδιοι που αντιδρούσαν στα Αστέρια, στη ΔΕΥΑΜΒ, για τη λειτουργία του Βιολογικού. Που αν πραγματικά τους ένοιαζε η ατμοσφαιρική ρύπανση θα έπρεπε να είχαν έρθει στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο που συζητούσαμε για τον ΧΥΤΑ. Αλλά άλλη ήταν η αιτία», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Θεοδώρου μίλησε για τεχνικό πρόγραμμα που περιλαμβάνει έργα που θα δώσουν προστιθέμενη αξία στην πόλη. Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών, Θανάσης Σταυρίδης μάλιστα επεσήμανε ότι το τεχνικό πρόγραμμα είναι αυξημένο φέτος κατά 4 εκατ. ευρώ και υπογράμμισε την έμφαση που δίνεται σε έργα οδοποιίας, στα σχολεία και στην περιφέρεια.

Τις ενστάσεις τους για επί μέρους έργα εξέφρασαν οι μειοψηφίες. Η επικεφαλής της Επιλογής Ευθύνης, Νατάσσα Οικονόμου, εξέφρασε αντιρρήσεις για έργα μείζονος σημασίας, όπως η μονάδα διαχείρισης αποβλήτων, το εκθεσιακό κέντρο που γίνεται ισόγειο συνεδριακό, ο εορταστικός φωτισμός, ο αποσπασματικός χαρακτήρας των παρεμβάσεων στα σχολεία. Η ίδια σχολίασε ότι δεν δικαιολογεί την κομπορρημοσύνη της δημοτικής αρχής ένα μόλις έργο, το Βασδέκειο, για τη Ν. Ιωνία.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής της Δύναμης Βόλου, Μιχ. Μιτζικός επανέλαβε τη διαφωνία του για την ολοκλήρωση του πάρκινγκ της Φιλελλήνων με πόρους του δήμου, ενώ ο επικεφαλής της ΛΑΣ, Αποστόλης Νάνος έκανε λόγο για έργα βιτρίνας αλλά και καταστροφής, κατονομάζοντας την περίπτωση της Καραμπατζάκη.