Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024 10:04
Τοπικά

Ξεκινά η νέα έρευνα κατά της ΕΡΓΗΛ, μετά τη μήνυση του Δημάρχου Βόλου, Αχιλλέα Μπέου






Στη διερεύνηση της μήνυσης με σοβαρές κατηγορίες κατά της ΕΡΓΗΛ, αλλά και πολιτικών και υπηρεσιακών παραγόντων της ΔΕΥΑΜΒ, που κατέθεσε τον περασμένο μήνα ο Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος, προχωρά η Εισαγγελία πρωτοδικών Βόλου με εντολή της οποίας ανατέθηκε σε πταισματοδίκη η διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.

Τα αδικήματα που αναφέρονται στη μήνυση είναι αυτά της απάτης εις βάρος Δημοτικής Επιχείρησης, εις βάρος των οικονομικών συμφερόντων των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, εγκληματική οργάνωση, απάτη τετελεσμένη στο Δικαστήριο, ψευδή βεβαίωση εις βάρος του Δημοσίου, απιστία σχετικά με την υπηρεσία, εγκλήματα περί την υπηρεσία, παράβαση καθήκοντος, εγκλήματα φοροδιαφυγής – ηθική αυτουργία και άμεση συνέργεα. Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα ληφθούν καταθέσεις από τους μάρτυρες που προτείνει στη μήνυσή του ο δήμαρχος Βόλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Μπέος την ημέρα υποβολής της μήνυσης είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

Όπως είπε σε δηλώσεις που ο κ. Μπέος η μήνυση στρέφεται και κατά όσων χειρίστηκαν παλαιότερα την υπόθεση ή έβαλαν υπογραφές στη σύμβαση του έργου ύδρευσης που ανέλαβε η ΕΡΓΗΛ, διότι «επέτρεψαν την αμέλεια και οδήγησαν τη ΔΕΥΑΜΒ μια επιχείρηση κοινωφελούς χαρακτήρα να κινδυνεύει να πτωχεύσει».

Ο κ. Μπέος τόνισε πως «αυτή η υπόθεση δεν θα μπει στο αρχείο, αν μπει στο αρχείο θα πάει κατηγορούμενος ο Εισαγγελέας. Για να το ξεκαθαρίσουμε, οι εποχές που δικηγορικό γραφείο χειριζόταν την υπόθεση υπέρ της ΕΡΓΗΛ και ο δικηγόρος ήταν υπουργός επί ΠΑΣΟΚ, πέρασαν».

«Δίνουμε μία μεγάλη μάχη, ζητούμε τη συνδρομή όλων. Πήραμε μια υπόθεση τετελεσμένη και την φέρνουμε στην επιφάνεια, γιατί τα είχαν κρύψει όλα τα στοιχεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Βόλου και πρόσθεσε πως «επί σειρά ετών κάποιοι έκαναν πάρτι. Θέλω να πιστεύω πλέον ότι και η δικαιοσύνη με τα στοιχεία που έχει θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων και θα οδηγηθεί κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Να τελειώνει το πανηγύρι. Οι υπηρεσίες άνοιξαν και τα στοιχεία βγήκαν στην επιφάνεια».