Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:50
Τοπικά

Ξεκινάει η δίκη για παράνομη υιοθεσία βρέφους σε ζευγάρι Βολιωτών






Με την κατηγορία της αρπαγής ανηλίκου με σκοπό παράνομη υιοθεσία, θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Βόλου την ερχόμενη Δευτέρα μία 42χρονη Ρουμάνα.

Πρόκειται για τη γιαγιά βρέφους, που παραμονές Χριστουγέννων του 2014 στη Λάρισα άρπαξε από τη μαιευτική κλινική το υγιέστατο κοριτσάκι που είχε γεννήσει μόλις πριν τρεις μέρες η κόρη της με σκοπό να το δώσει σε υιοθεσία. Σημειωτέον, οι υποψήφιοι γονείς ήταν Βολιώτες.

Την παράνομη υιοθεσία είχαν ξεσκεπάσει οι έρευνες των αστυνομικών, οι οποίες ξεκίνησαν από τη Λάρισα, όταν η 17χρονη Ρουμάνα, φυσική μητέρα του παιδιού, άρχισε να αναζητά το υγιέστατο κοριτσάκι που έφερε στον κόσμο στις 20 Δεκεμβρίου.

Οταν, λοιπόν, ζήτησε το μωρό της, της είπαν ότι το είχαν πάρει οι γονείς της. Η ανήλικη μητέρα είχε αρνηθεί κατηγορηματικά να δώσει τη συναίνεσή της στην πρόταση των γονιών της να δώσει για υιοθεσία το παιδί έναντι αμοιβής.

Οι γονείς της, όμως, αγνόησαν όσα τους είπε. Εχοντας κανονίσει την «πώληση» του βρέφους, προχώρησαν στην αρπαγή του και συνέχισαν τη διαδικασία, ώστε με τη βοήθεια συμβολαιογράφου, να βρεθεί έναντι αμοιβής στο ζευγάρι από το Βόλο, που είχε δηλώσει την επιθυμία υιοθεσίας.

Στα σχέδια των εμπλεκομένων στην παράνομη υιοθεσία, έδωσε τέλος η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας, όταν η ανήλικη μητέρα του βρέφους ζήτησε βοήθεια από τις αρχές.