Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 21:27
Τοπικά

Ξεκίνησε τον εξωραϊσμό του Κοιμητηρίου Κούκος, σε συνεργασία με το «Ηλιοτρόπιο»






Στην προμήθεια λουλουδιών για τον εξωραϊσμό των χώρων πρασίνου του Κοιμητηρίου στην θέση Κούκος προχώρησε ο Δήμος Βόλου – μέσω της αντιδημαρχίας Δημοτικών Κοιμητηρίων – από τον Ανθοκομικό Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία “Ηλιοτρόπιο” στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί με επίκεντρο τον πολίτη και τις σύγχρονες κοινωνικές ανάγκες.

Σήμερα ξεκίνησαν οι εργασίες οι οποίες περιλαμβάνουν ανάπλαση των χώρων πρασίνου του Κοιμητηρίου ενώ πρέπει να τονιστεί πως τόσο τις εργασίες όσο και την φύτευση των λουλουδιών υλοποιούν τα παιδιά – μέλη του Συνεταιρισμού “Ηλιοτρόπιο” εθελοντικά.

Όπως επισήμανε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Χρήστος Στεφόπουλος πρόκειται για μια προσπάθεια της δημοτικής αρχής να ενισχύσει τον Συνεταιρισμό καθώς “σήμερα, περισσότερο από ποτέ άλλοτε, ένας Δήμος έχει χρέος να επικεντρωθεί στις σοβαρές ανάγκες των δημοτών και να καταπιαστεί με τις κοινωνικές πτυχές μιας σύγχρονης πόλης. Στόχος μας ήταν και παραμένει να βοηθούμε όπου μπορούμε και όσο μπορούμε και ειδικά ευπαθείς κοινωνικές ομάδες όπως είναι τα άτομα με αναπηρία”.

Να σημειωθεί ότι ο ήδη έχουν γίνει συζητήσεις από πλευράς του Συνεταιρισμού και με τον αντιδήμαρχο πρασίνου κ. Απόστολο Μαλαματίνη για την προμήθεια λουλουδιών στην κατεύθυνση περαιτέρω ενίσχυσης του Συνεταιρισμού από τον Δήμο Βόλου.

Ο Πρόεδρος του Συνεταιρισμού κ. Κλεάνθης Πράττος αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία του Δήμου να προμηθευτεί λουλούδια από το “Ηλιοτρόπιο” για τον εξωραϊσμό των χώρων πρασίνου του Κοιμητηρίου ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τόσο τον κ. Στεφόπουλο όσο και σύσσωμη την Δημοτική Αρχή για την πρωτοβουλία που ανέλαβε.

Να αναφερθεί πως ο Ανθοκομικός Συνεταιρισμό Ατόμων με Αναπηρία “Ηλιοτρόπιο” ιδρύθηκε το 2009 και το θερμοκήπιο του Συνεταιρισμού είναι στα Κήπια Ανακασιάς ενώ υπάρχει και περίπτερο του Συνεταιρισμού στην πλατεία Πανεπιστημίου όπου εκτός από λουλούδια και αρωματικά φυτά για την περίοδο του Πάσχα τα παιδιά κατασκευάζουν και χειροποίητες λαμπάδες.