Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024 07:40
Τοπικά

Ξέφραγο αμπέλι θυμίζει το νοσοκομείο του Βόλου – Ιδιώτης γιατρός χειρούργησε ασθενή






Ξέφραγο αμπέλι θυμίζει το νοσοκομείο του Βόλου. Ιδιώτης Αθηναίος γιατρός χειρούργησε χθες περιστατικό νευροχειρουργικό στο Αχιλλοπούλειο, χωρίς την άδεια και εξουσιοδότηση από τη διοίκηση και το επιστημονικό συμβούλιο του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Γιατρών του Νοσοκομείου Βόλου και των Κ.Υ. Μαγνησίας, Ν. Χαυτούρα,δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Όπως ανέφερε ο κ. Χαυτούρας, έχει ξαναγίνει πολλές φορές στο παρελθόν και πριν το 2009, όταν δεν είχε νευροχειρουργό το Νοσοκομείο του Βόλου.
Στη συγκεκριμένη περίπτωση είδε στον πίνακα ανακοίνωσης χειρουργείων ότι συνάδελφος του στο Νοσοκομείο θα χειρουργούσε δύο περιστατικά, αλλά διαπίστωσε ότι στο ένα που ήταν προγραμματισμένο από καιρό, κύριος χειρούργος ήταν ο ιδιώτης γιατρός και ο συνάδελφός του στο Νοσοκομείο ήταν παρατηρητής”.
Ερωτηθείς για το ποιος κάλεσε τον γιατρό ανέφερε ότι δεν γνωρίζει, όμως τόνισε ότι πολλοί συνάδελφοί του δεν “είδαν με καλό μάτι” την επιμονή του να μην μπαίνουν ιδιώτες στο Νοσοκομείο Βόλου. “Σε κάποιο εξειδικευμένο περιστατικό ή κάποιο επείγον μπορεί να κληθεί συνάδελφος από άλλο Νοσοκομείο αλλά όχι ιδιώτης. Αν κληθεί ιδιώτης θα πρέπει να έχει την έγκριση της διοίκησης” ανέφερε χαρακτηριτικά.Τόνισε ότι τίθενται θέματα ασφάλειας, τόσο για τον “επισκέπτη” γιατρό όσο και για τους ασθενείς και φυσικά ο νόμος το απαγορεύει. “Δεν πρέπει να σκεπάζουμε αθλιότητες κάτω από το χαλί. Εγώ άμεσα το κατήγγειλα γραπτώς στη διοίκηση και εκείνη θα πρέπει να ενεργήσει ανάλογα” εξήγησε.
Το θέμα διερευνά η διοίκηση του Νοσοκομείου και από χθες ο διοικητής Ματθαίος Δραμητινός ζήτησε εξηγήσεις από τους εμπλεκόμενους.