Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 04:26
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ντροπή: Έδεσε το σκύλο του στο αυτοκίνητό του και τον έσερνε






Στα χέρια της Αστυνομίας βρίσκεται ένας 63χρονος στο Αγρίνιο, αφού εντοπίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (18/8) να σέρνει το σκύλο του με το όχημά του.

Το μεσημέρι της Πέμπτης, λοιπόν, αστυνομικός του Τμήματος Τροχαίας Αγρινίου, κατά τη διάρκεια της περιπολίας του, εντόπισε τον 63χρονο να οδηγεί ημιφορτηγό αυτοκίνητο τύπου βαν με μικρή ταχύτητα, έχοντας ένα σκύλο δεμένο με σχοινί από το κοτσαδόρο του οχήματος.

Ο 63χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για κακοποίηση ζώου, ενώ στη συνέχεια οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αγρινίου.

Με αφορμή το περιστατικό, η ΕΛ.ΑΣ. εξέδωσε ανακοίνωση σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Ο βασανισμός, η κακοποίηση και η βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε ζώου καθώς και η οποιαδήποτε πράξη βίας σε βάρος του, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός αλλά και η αναίτια θανάτωση ζώου είναι πράξεις άδικες που διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τους Νόμους 4039/2012 και 1197/1981 όπως ισχύουν σήμερα.

Κάθε πολίτης που αντιλαμβάνεται κάποια από τις παραπάνω πράξεις έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει το περιστατικό στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του, στην Κτηνιατρική Υπηρεσία της αρμόδιας Νομαρχίας, καθώς επίσης και στη οικεία Εισαγγελία».

 

 

Πηγή: agriniovoice.gr