Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 17:44
Τοπικά

ΝΟΔΕ Μαγνησίας: «Αναχρονιστικές νοοτροπίες πόλωσης από Σπίρτζη” – Επίθεση σε Χρυσοβελώνη»






Σε ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με την επίσκεψη του κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον υπουργό Υποδομών, κ. Σπίρτζη, στο Ανατολικό Πήλιο, το περασμένο Σάββατο, αναφέρονται τα εξής:

«Έναν χρόνο περίπου μετά την επίσκεψή του στον Βόλο και τις δεκάδες ανέξοδες εξαγγελίες που θα άλλαζαν τη φυσιογνωμία της Μαγνησίας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χ. Σπίρτζης, επισκέφθηκε πάλι το Νομό, αυτή τη φορά το Πήλιο που ακόμη μετράει τις πληγές του από τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

Δεν θα περίμενε κανείς να κάνει απολογισμό για τις εξαγγελίες του, ούτε περιμένει κανείς από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ να υλοποιήσει κάποιο έργο στην περιοχή μας εκτός από να συμμετέχει σε συνεδριακές φιέστες και περιοδείες.

Σε έργα δεν τους βλέπουμε. Μόνο μπροστά σε μικρόφωνα και κάμερες, με ατέλειωτους μονολόγους, να αλληλοσυγχαίρονται για το μηδέν, να θριαμβολογούν για το τίποτα και να επιχειρούν επικριτικά να καλύψουν την ανυπαρξία τους, καταγγέλλοντας την Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Μπέρδεψε τις ερπύστριες ο κ. Σπίρτζης.

Μπουλντόζες θέλει το Πήλιο όχι τανκς να ρίχνουν κανονιές στην Περιφέρεια. Τις πέτρες τις στοιβάζουν στις ρεματιές του Πηλίου, δεν τις έχουν για πετροπόλεμο.

Αντί απολογίας για τις τραγικές παραλείψεις σε έργα υποδομών στο Πήλιο, όπως και στην υπόλοιπη Μαγνησία, προσπάθησε να προκαλέσει ρήγματα στις δημιουργικές σχέσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας με τους Δήμους.

Η πόλωση που επιχειρεί, εμπεδώνει παλιές-αναχρονιστικές νοοτροπίες, αλλά για ορισμένους υπηρετεί τον αγώνα επιβίωσης, επικράτησης και παραμονής στην εξουσία.

Διαψεύδεται πλήρως όταν ο ίδιος ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτης δήλωνε στα τοπικά ΜΜΕ ότι ‘’Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια Θεσσαλίας είναι καθημερινή και αποτελεσματική, ειδικά μετά τις καταστροφές από τις καταρρακτώδεις βροχοπτώσεις.’’

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας ήταν από την πρώτη στιγμή στα χωριά του Πηλίου, που πλήττονταν για πολλές μέρες από ακραία καιρικά φαινόμενα, όχι μόνο με τη φυσική της παρουσία, αλλά και με μηχανήματα και μηχανικούς.

Αντί να ευχαριστήσει τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και την Περιφέρεια Θεσσαλίας για την άψογη συνεργασία και στο θέμα της άμεσης αντιμετώπισης των επιπτώσεων της κακοκαιρίας από την οποία το Υπουργείο του απουσίαζε, επιχειρεί με διχαστικό λόγο να καταστρέψει ένα ισχυρό μοντέλο δημιουργίας και ανάπτυξης που χτίζουν οι φορείς της Μαγνησίας, αυτοδιοικητικοί, παραγωγικοί κ.α., με γνωστή την απουσία της κεντρικής Διοίκησης.

Λόγια, λόγια, λόγια. Έργο μηδέν.

Η εμμονή σε θέσεις, δήθεν αναγκαίες για την ανάπτυξη, δεν εξυπηρετούν ούτε την οικονομία αφού δεν είναι ρεαλιστικές, ούτε αγγίζουν το στρεβλό μοντέλο ανάπτυξης που ακολουθεί.

Είναι πραγματικά κωμικό να παρακολουθεί κανείς πως διαχειρίζονται τα κονδύλια, όταν τα λαμβάνουν κάποιοι  που δεν γνωρίζουν τι έχουν και δεν μπορούν να μετρήσουν μέχρι το 33 (!). Η κ. Χρυσοβελώνη στη θέση της υφυπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων έλαμψε με την απουσία της, στην πραγματική Τοπική Ανάπτυξη της Μαγνησίας,  στις υποδομές και το οδικό δίκτυο του Πηλίου … αλλά ήταν σε συνεντεύξεις τύπου για εξαγγελίες όπου έμειναν τελικά ως λόγια του αέρα … Το ανύπαρκτο Υπουργείο της μέχρι και σήμερα, σταμάτησε και τις ήδη δρομολογημένες εργασίες αποκατάστασης της Περιφέρειας!

Όσο εξελισσόταν τα καιρικά φαινόμενα, οι εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας στην περιοχή μας, εκλεγμένοι και μη, ναι, ήταν εκεί για να καταγράψουν, να προσφέρουν και να δώσουν λύσεις όσο ήταν εφικτό, δεν κρύβονταν για να βγουν μετά την βροχή όπως τα σαλιγκάρια…!!!

Ο πρώτος και κύριος στόχος του κ. Σπίρτζη και του κλιμακίου του, αιρετών και μη, δεν ήταν να λύσει το θέμα αλλά να φέρει σε δύσκολη θέση τη Νέα Δημοκρατία, πράγμα που δεν κατάφερε.

Δεν έχει η Μαγνησία ανάγκη από περιοδεύοντες «μάγους» και μια αδίστακτη παρέα που κάνει τα πάντα για να μείνει στην εξουσία.

Δεν αντέχει η κοινωνία μας τον διχασμό, την οπισθοδρόμηση και οι πολίτες σύντομα θα αποφασίσουν μια μεγάλη και ουσιαστική πολιτική αλλαγή.

Αξίζουμε Καλύτερα».