Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 13:20
Τοπικά

ΝΟΔΕ: Αμεσος στόχος μας, η αγορά βαν για τον ΙΠΠΟΚΑΜΠΟ






«Την έμπρακτη βοήθεια σε δομές κοινωνικής αλληλεγγύης ώστε να ενισχυθεί η κοινωνική προστασία και να περιοριστούν ανισότητες και αποκλεισμοί», έχουν ως στόχο οι επισκέψεις κλιμακίου στελεχών της ΝΟΔΕ Μαγνησίας και πολιτευτών της ΝΔ στο πλαίσιο της δράσης «Κανένας στο Περιθώριο», που έχει αναλάβει η Νέα Δημοκρατία, υπό την αιγίδα του Προέδρου της κ. Κυριάκου Μητσοτάκη και εξελίσσεται σε όλη την επικράτεια.

Παράλληλα, όπως επισημαίνεται από τη ΝΟΔΕ, μέσα από τις επαφές και την ιεράρχηση αναγκών, καταγράφονται ζητήματα και προτάσεις, καθώς άμεσα η Νέα Δημοκρατία θα καταθέσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο κοινωνικής πολιτικής, που θα έχει στο επίκεντρό της την καταπολέμηση της φτώχειας, την εξάλειψη του κοινωνικού αποκλεισμού και τη δημιουργία ενός σύγχρονου θεσμικού πλαισίου για τον εθελοντισμό, όπου θα στηρίζει και προστατεύει τις οργανώσεις που ασκούν κοινωνικό έργο.

Στο πλαίσιο της δράσης αυτής, πολυπληθές κλιμάκιο της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με επικεφαλής τον Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Δημ. Νταόπουλο, πλαισιωμένο από τους  πολιτευτές κ.κ. Σάκκη Κοκκίνη, Γιώργο Καλτσογιάννη, Έλενα Αντωνοπούλου, Χρ. Χρόνη, εκπροσώπους του βουλευτή κ. Χρ. Μπουκώρου και της πρώην Υπουργού κ. Ζέττας Μακρή, Τομεάρχες, υπεύθυνους Γραμματειών κ.α., επισκέφθηκε το Σωματείο Κινητικά Αναπήρων Μαγνησίας “ΙΠΠΟΚΑΜΠΟΣ” και είχε μια εκτενή συζήτηση για όλα τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με κινητικά προβλήματα.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, Δήμος Νταόπουλος, «Διαχέουμε παντού το μήνυμα ότι όλοι μαζί, ενωμένοι, θα απαλλάξουμε τον τόπο από τα δεσμά της μιζέριας. Η φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, έργο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝ.ΕΛ., απαιτεί σήμερα, περισσότερο από ποτέ, να δρομολογήσουμε πρωτοβουλίες ευθύνης για την ένωση όλων των δημιουργικών δυνάμεων του τόπου και τη συστράτευση της κοινωνίας των πολιτών.

Πλέον κανένας Έλληνας, καμία Ελληνίδα στο περιθώριο. Η Νέα Δημοκρατία, με υψηλό αίσθημα ευθύνης, στέκεται στο πλευρό των δοκιμαζόμενων συμπολιτών μας. Η κοινωνική ευαισθησία και η έμπρακτη κοινωνική αλληλεγγύη αποτελούν, εξάλλου, βασικό χαρακτηριστικό της ιδεολογίας μας.

Με τη σημερινή μας επίσκεψη εδώ στα γραφεία του «Ιππόκαμπου» με τα μέλη του Σωματείου, διαμορφώνουμε συνθήκες επικοινωνίας και συνεργασίας με οργανώσεις της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και με τους θεσμούς εθελοντικής προσφοράς. Όλοι μαζί, μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα.

Ενημερωθήκαμε από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Πέτρο Μπέλλο για τα διάφορα ζητήματα όπως το υψηλό κόστος των φαρμάκων, η επιβάρυνση των αμαξιδίων με φόρο κ.α., κυρίως όμως για τη μεγάλη έλλειψη που υπάρχει σε όχημα μεταφοράς κινητικά αναπήρων. Δεκάδες μέλη του Σωματείου βιώνουν καθημερινά τον αποκλεισμό καθώς παραμένουν στο σπίτι τους ελλείψει ενός μικρού βαν που θα μπορούσε να τους μεταφέρει με το αμαξίδιό τους.

Η άρση του κοινωνικού αποκλεισμού, μεταφράζεται στην προκειμένη περίπτωση στην απόκτηση ενός βαν, με αναβατόριο για 4-5 αμαξίδια και χώρους συνοδών. Σε συνεργασία με τον «Ιππόκαμπο» συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε άμεσα σε μια εκδήλωση ή και τηλεμαραθώνιο ώστε να συγκεντρωθεί το απαιτούμενο χρηματικό ποσό για την αγορά του οχήματος.

Είμαστε εδώ, για να δώσουμε λύσεις αλλά και για να αποτελέσουμε γέφυρα επικοινωνίας και συνεργασίας  της Νέας Δημοκρατίας με τους φορείς αυτούς, αλλά και με όλα τα επίπεδα Δημόσιας Διοίκησης  και λήψης των πολιτικών αποφάσεων.»

Στην ενημερωτική συνάντηση έγιναν επίσης σημαντικές τοποθετήσεις από τα μέλη του κλιμακίου.

Η πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας της ΝΔ κατά της απομόνωσης και περιθωριοποίησης, χαιρετίστηκε από τα μέλη του Σωματείου που καλύπτουν την ανυπαρξία κράτους και την έλλειψη πραγματικής ευαισθησίας και εκφράστηκε η αισιοδοξία για επίτευξη των στόχων που τέθηκαν στη συνάντηση.