Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 12:41
Τοπικά

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τα εκλογικά κέντρα στη Μαγνησία






Από την Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή (Ν.ΕΦ.Ε.) Μαγνησίας ανακοινώθηκαν τα εκλογικά κέντρα & τμήματα του Ν. Μαγνησίας καθώς και ενημερωτικές πληροφορίες σχετικά με τις εκλογές για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, που θα γίνουν την ερχόμενη Κυριακή 20 Δεκεμβρίου. Στο Ν. Μαγνησίας θα στηθούν κάλπες σε 19 εκλογικά κέντρα.

Το χρίσμα του προέδρου της Ν.Δ. διεκδικούν ο νυν πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Κυριάκος Μητσιοτάκης, ο Απόστολος Τζιτζικώστας και το Άδωνις Γεωργιάδης.

Σύμφωνα με τη ΝΕΦΕ, τα μέλη του κόμματος ψηφίζουν σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών, ενώ μπορούν να ενημερωθούν για όλα τα εκλογικά κέντρα σε Ελλάδα και εξωτερικό στην επίσημη ιστοσελίδα της Νέας Δημοκρατίας nd.gr ή να ενημερωθούν από τις κατά τόπους Νομαρχιακές Οργανώσεις (ΝΟΔΕ).

Δικαίωμα ψήφου έχουν όλοι όσοι είναι εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ όσοι αποδέχονται τις ιδεολογικές και προγραμματικές αρχές, καθώς και τις πολιτικές θέσεις του Κόμματος και αναλαμβάνουν την υποχρέωση να τηρούν το Καταστατικό, τους Κανονισμούς και τις αποφάσεις του, υπογράφοντας σχετική δήλωση με τα στοιχεία τους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για να ψηφίσει είναι η επίδειξη επίσημου αποδεικτικού δημοσίου εγγράφου για ταυτοπροσωπία (Αστυνομική Ταυτότητα, Διαβατήριο), το αντίτιμο συμμετοχής είναι 3 €. Σε περίπτωση διεξαγωγής δεύτερου γύρου, ψηφίζουν στο εκλογικό τμήμα όπου ψήφισαν την πρώτη φορά, χωρίς κανένα αντίτιμο συμμετοχής.
Οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.

19 εκλογικά κέντρα
‘Όπως ανακοινώθηκε από τη Νομαρχιακή Εφορευτική Επιτροπή, στο Ν. Μαγνησίας θα στηθούν κάλπες σε 19 εκλογικά κέντρα, που περιλαμβάνουν όλους τους Δήμους και τις γεωγραφικές περιοχής της Μαγνησίας.
Στο Δήμο Βόλου θα υπάρχουν έξι εκλογικά τμήματα, στο Εργατικό Κέντρο Βόλου, και στα πρώην Δημαρχεία Αγριάς, Ν. Αγχιάλου, Ν. Ιωνίας (δύο τμήματα), Αρτέμιδας και Πορταριάς (11 εκλογικά τμήματα).
Στο Δήμο Αλμυρού, θα στηθούν τέσσερα εκλογικά κέντρα στο Εργατικό Κέντρο Αλμυρού, Πτελεό, Σούρπη και Ανάβρα.

Στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, εκλογικά κέντρα θα λειτουργήσουν στο Δημαρχείο Ζαγοράς και στο κοινοτικό κατάστημα Μουρεσίου.
Στο Δήμο Ν. Πηλίου θα λειτουργήσουν δύο εκλογικά κέντρα στο πρώην κοινοτικό γραφείο Άνω Γατζέας και στο ΚΕΓΕ Αργαλαστής.
Στο Δήμο Ρ. Φεραίου εκλογικά κέντρα για τις εκλογές της Ν.Δ. θα λειτουργήσουν στο ΚΑΠΗ Βελεστίνου και στο ΚΕΠ Στεφανοβικείου.
Τέλος, από ένα εκλογικό κέντρο θα δημιουργηθεί στα νησιά των Σποράδων και συγκεκριμένα στα Δημαρχεία Αλοννήσου και Σκοπέλου και στο ΚΕΠ Σκιάθου.