Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 12:56
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Το Μαξίμου σιωπά για τις καταγγελίες για μίζα συνεργάτη του Τσακαλώτου






«Εδώ και μια εβδομάδα η Κυβέρνηση προσποιείται ότι δεν αντιλαμβάνεται τη σοβαρότητα μιας καταγγελίας που αφορά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, όπως και έναν πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της.

Η ΝΔ επισημαίνει το γεγονός ότι μέχρι σήμερα ο πρωθυπουργός και το Μέγαρο Μαξίμου σιωπούν και θέτει τρία ερωτήματα. Ειδικότερα σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημειώνονται τα εξής:

«Οπως έχει γραφεί στον Τύπο -και δεν διέψευσε η Κυβέρνηση- ο επιχειρηματίας κ. Ιωσήφ Λιβανός κατήγγειλε ότι ο σύμβουλος του κ. Ευκλ. Τσακαλώτου, κ. Αλέξης Πουλιάσης τού ζήτησε μίζα -μέσω συνεργατών του- προκειμένου ο κ. Τσακαλώτος να προωθήσει την έγκριση της νόμιμης αμοιβής του για τη συνδρομή που είχε οικειοθελώς προσφέρει σε υπόθεση μεγάλης φοροδιαφυγής.

Βάσει των ίδιων πληροφοριών, ο κ. Πουλιάσης ζήτησε μίζα 1,8 εκ ευρώ, μέρος της οποίας φέρεται να προοριζόταν για τον κ. Τσακαλώτο, προκειμένου ο τελευταίος να απελευθερώσει την προβλεπόμενη νόμιμη αμοιβή του κ. Λιβανού.

Το ίδιο ακριβώς καταγγέλλει ο κ. Λιβανός ότι συνέβη προγενέστερα και με πρώην αναπληρωτή υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ -στις αρχές του 2015- ο οποίος επίσης φέρεται να ζήτησε μίζα, και μάλιστα ακόμη μεγαλύτερη, για να προωθήσει την έγκριση της αμοιβής του.

Το Μέγαρο Μαξίμου και ο πρωθυπουργός μέχρι στιγμής σιωπούν για όλα αυτά, ενώ το υπουργείο Οικονομικών επικαλείται το γεγονός ότι η υπόθεση βρίσκεται ήδη στη Δικαιοσύνη. Μόνο που υπάρχουν ορισμένα καίρια ερωτήματα τα οποία έχει ήδη θέσει η Νέα Δημοκρατία, καθώς χρήζουν άμεσων και πειστικών απαντήσεων:

1. Γιατί ο κ. Τσακαλώτος διατηρεί ως σύμβουλό του τον κ. Πουλιάση, όταν σε βάρος του εκκρεμεί μια τόσο σημαντική κατηγορία;

2. Για ποιους λόγους ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει υποβάλει μήνυση στον κ. Λιβανό, αν όπως υποστηρίζει, όλες οι καταγγελίες του είναι προϊόν της φαντασίας του;

3. Γιατί η Κυβέρνηση καθυστέρησε την παραπομπή της υπόθεσης στη Δικαιοσύνη και κατέφυγε σε αυτήν αφού προηγουμένως πληροφορήθηκε ότι είχε προσφύγει ο κ. Λιβανός;

Υπάρχουν όμως και δύο ερωτήματα προς τη Δικαιοσύνη.

– Γιατί άραγε δεν έχει κληθεί ήδη στον αρμόδιο εισαγγελέα ο κ. Λιβανός για να αποδείξει -αν μπορεί- τους ισχυρισμούς του;

– Και πώς εξηγείται -όταν έχει επιδειχθεί τόσο μεγάλη ευαισθησία για τρείς ανώνυμες μαρτυρίες στην υπόθεση Novartis- να μην έχει ήδη παραπεμφθεί στη Βουλή μια επώνυμη καταγγελία που αφορά δύο υπουργούς της Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ;» καταλήγει η σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

Πηγή: iefimerida.gr