Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 18:47
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΝΔ: Άβουλος ο πρωθυπουργός, εκλιπαρεί τους υπουργούς να μην τον ρίξουν






Σε υψηλούς τόνους σχολιάζει η ΝΔ τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου και όσα έγιναν σε αυτή. Η αξιωματική αντιπολίτευση τονίζει πως δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν, χαρακτηρίζοντάς τον άβουλο. Η ΝΔ μάλιστα επιμένει πως το συμφέρον της χώρας επιτάσσει εκλογές, χρησιμοποιώντας την χαρακτηριστική φράση «φτάνει πια».

Οπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η κυβέρνηση «βρίσκεται πλέον σε αποσύνθεση» και αυτό αποδεικνύεται από τη συμπεριφορά των μελών της που εξαπολύουν εκατέρωθεν κατηγορίες και καταγγελίες σε τόνους προσωπικούς. Σύμφωνα με τη Ν.Δ. πρόκειται για έναν «κυνικό θίασο» που μοναδικό του μέλημα είναι «να μη χαθούν οι καρεκλες»

Κύκλοι της Πειραιώς εμφανίζονται ανήσυχοι για την εικόνα που μεταφέρεται διεθνώς πλέον για τη χώρα. Τόσο στον τομέα της ασφάλειας όσο και της πολιτικής σταθερότητας δημιουργούνται μείζονος σημασίας θέματα που δίδουν την εικόνα διάλυσης και ανυπαρξίας.

Την ώρα που η οικονομία πρέπει να πάρει μπροστά όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν πηγές η συγκυβέρνηση δείχνει πλήρη αδυναμία να χειριστεί την επόμενη ημέρα πόσο δε να προσελκύσει τις απαραίτητες για την ανάπτυξη επενδύσεις. Η ανασφάλεια πλήττει άμεσα την πραγματική οικονομία και για το λόγο αυτό, σύμφωνα με την Πειραιώς, ο Κυριάκος Μητσοτάκης το πρωί στο Α.Τ. Ομονοίας τόνισε πως δεν υπάρχει ευμάρεια χωρίς ασφαλεία.

Το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εκτιμά πως αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί διότι προκαλεί καίρια πλήγματα στην ίδια τη χώρα. Πολύ δε περισσότερο όταν αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται συγκρούσεις μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών και Εθνικής Άμύνας

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΝΔ:

«Ο κυνικός θίασος που κυβερνά βρίσκεται πια σε αποσύνθεση και τα μέλη του δεν μπορούν να το κρύψουν ούτε κεκλεισμένων των θυρών. Δεν έχει ξαναγίνει πρωθυπουργός να εκλιπαρεί τους υπουργούς του να μην τον ρίξουν και στη συνέχεια να τους παρακολουθεί άβουλος να αλληλοκατηγορούνται για να μην χάσουν την καρέκλα τους.

Φτάνει πια. Η χώρα δεν μπορεί να βυθίζεται άλλο εξαιτίας σας.»