Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 03:10
Τοπικά

Νίκη Κεραμέως στον Βόλο: Εμείς επενδύουμε στη γνώση, η Κυβέρνηση …στην ψηφοθηρία






Με σκληρή γλώσσα, η βουλευτής της ΝΔ και τομεάρχης Παιδείας Νίκη Κεραμέως, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στο Βόλο πριν από λίγη ώρα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Μαγνησίας, επέκρινε την κυβέρνηση τόσο για το νομοσχέδιο για την ανώτατη εκπαίδευση όσο και για τη γενικότερη εκπαιδευτική της πολιτική, υπογραμμίζοντας πως είναι «δέσμια των ιδεοληπτικών της αγκυλώσεων» και ότι «συνεχίζει το καταστροφικό της έργο» εις βάρος της νέας γενιάς.

Επιπλέον η κ. Κεραμέως επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα θέματα της οικονομίας, της ασφάλειας, της δικαιοσύνης, της υγείας και της εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας πως ο «απολογισμός είναι ζοφερός» και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι σύντομα η ΝΔ θα είναι Κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.

Στήριξη στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Η κ. Κεραμέως, εξέφρασε τη στήριξή της στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας , υπογραμμίζοντας πως η ΝΔ στηρίζει ανεπιφύλακτα τον επενδυτικό σχεδιασμό που έχουν παρουσιάσει στην τοπική κοινωνία και στους φορείς οι Πρυτανικές Αρχές.

Η βουλευτής της ΝΔ μάλιστα αποκάλυψε, πως στη συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους του Παν. Θεσσαλίας ο ίδιος ο Πρύτανης κ. Γιώργος Πετράκος, παρουσιάζοντας το σχεδιασμό του Ιδρύματος και αναφερόμενος στις προκλήσεις της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της επισήμανε χαρακτηριστικά «βοηθήστε μας να βγάλουμε τις μπάλες από τα πόδια μας», για να καταδείξει από την πλευρά του, ότι είναι επιβεβλημένη ανάγκη η στήριξη της εξωστρέφειας των ΑΕΙ.

«Η επισήμανση του Πρύτανη δείχνει ξεκάθαρα, ότι έχουμε δίκιο ως ΝΔ όταν λέμε ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η εξωστρέφεια, η αυτονομία και το αυτοδιοίκητο στα Πανεπιστήμια» παρατήρησε η κ. Κεραμέως, διαβεβαιώνοντας πως το κόμμα της ως κυβέρνηση θα δημιουργήσει το θεσμικό πλαίσιο ώστε να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις αναβάθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Η ίδια επίσης τάχθηκε κατά της συγχώνευσης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα ΤΕΙ Θεσσαλίας.

Οι προτάσεις της ΝΔ για την Παιδεία

Η βουλευτής της ΝΔ ανέλυσε τις βασικές πτυχές της πρότασης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την παιδεία, τονίζοντας: «Εμείς οραματιζόμαστε αυτόνομα και εξωστρεφή Ιδρύματα, με αποτελεσματικές δομές και διαδικασίες, με εγγυήσεις διαφάνειας και λογοδοσίας, που θα συναγωνίζονται επάξια τα καλύτερα διεθνώς. Οραματιζόμαστε την Ελλάδα περιφερειακό κέντρο ανώτατης εκπαίδευσης. Οι προτάσεις της ΝΔ είναι σε απόλυτη προτεραιότητα την παροχή υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικού προϊόντος, βασισμένου στις αρχές της αυτονομίας, της αξιοκρατίας και της αριστείας» σημείωσε χαρακτηριστικά η Τομεάρχης της Ν.Δ.

Η κ. Κεραμέως τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης των εκπαιδευτικών, αναφέροντας πως για τη ΝΔ, είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τη βελτίωση του εκπαιδευτικού συστήματος. «Εμείς θέλουμε την αξιολόγηση παντού και για όλους, χωρίς τιμωρητικό χαρακτήρα, αλλά με διττό στόχο: Την επιβράβευση των αρίστων και την βελτίωση των υπολοίπων», τόνισε η βουλευτής της ΝΔ και κατηγόρησε την Κυβέρνηση, ότι χειρίζεται το θέμα της αξιολόγησης με προχειρότητα και ανευθυνότητα.

Ερωτηθείσα για το πανεπιστημιακό άσυλο, σημείωσε ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έχει παρερμηνεύσει την έννοια του ασύλου. «Το πανεπιστημιακό άσυλο σημαίνει ελεύθερη έκφραση και όχι  άσυλο εγκληματιών» σημείωσε η βουλευτής,  για να προσθέσει πως «η ΝΔ πιστεύει πως στο πλαίσιο του ακαδημαϊκού ασύλου, θα πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα αυτεπάγγελτης παρέμβασης των αρχών για κάθε αξιόποινη πράξη» όπως είπε.