Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 18:46
Κόσμος

Νέο όπλο του ISIS για να βασανίζει τις γυναίκες: Μοιάζει με παγίδα ζώων -Κόβει σάρκες






Σε μία νέα αποκάλυψη προχωρά ο Independent γύρω από τα βασανιστήρια που υφίστανται οι γυναίκες στη Μοσούλη.

Πρόκειται για ένα μεταλλικό εργαλείο που πρόσφατα εισήγαγε το Ισλαμικό Κράτος για να τιμωρήσει τις γυναίκες για τις οποίες ισχυρίζεται ότι τα ρούχα τους δεν καλύπτουν πλήρως τα σώματά τους.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα μάλιστα, ένας πρώην διευθυντής σχολείου που κατάφερε να διαφύγει από την πόλη νωρίτερα μέσα στο μήνα, αναφερόμενος στο νέο εργαλείο βασανισμού λέει ότι προκαλεί αβάσταχτο πόνο καθώς μπορεί να αποκόψει ολόκληρα κομμάτια σάρκας.

Μιλώντας στον Independent μία 22χρονη νοικοκυρά η Φατίμα, λέει ότι μετά από πολλές προσπάθειες, τελικά, κατάφερε να το σκάσει από την Μοσούλη όπου τα παιδιά της πεινούσαν και όπου, το τελευταίο διάστημα, το Ισλαμικό Κράτος είχε γίνει πολύ πιο βίαιο απέναντι στις γυναίκες.

«Το Biter (“δαγκάνα”, έτσι το αποκαλούν στην Μοσούλη) είχε μετατραπεί σε εφιάλτη για εμάς», λέει η Φατίμα. «Η αδερφή μου τιμωρήθηκε τόσο σκληρά τον περασμένο μήνα επειδή ξέχασε τα γάντια της και έφυγε από το σπίτι», συνεχίζει. Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, πλέον το Ισλαμικό Κράτος απαιτεί από τις γυναίκες να είναι πλήρως καλυμμένες, να φορούν πολύ φαρδιά ρούχα και να συνοδεύονται από έναν άντρα συγγενή.

Από την πλευρά της η Φατίμα, μιλώντας για την αδερφή της, αναφέρει ότι «οι μελανιές και τα σημάδια είναι ακόμα εμφανή στο χέρι της». Η ίδια η αδερφή της μάλιστα περιέγραψε τον πόνο που προκαλεί το νέο μεταλλικό εργαλείο βασανισμού των τζιχαντιστών, ως πιο επώδυνο ακόμα και από τους πόνους του τοκετού.

Άλλες μαρτυρίες πάντως λένε για το μεταλλικό εργαλείο ότι στην όψη θυμίζει περισσότερο σαν παγίδα ζώων ή σαν ένα μεταλλικό σαγόνι με δόντια που εισχωρούν βαθιά μέσα στην σάρκα.