Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 13:30
Τοπικά

Νέο παμβολιώτικο πανεργατικό συλλαλητήριο από ΕΚΒ -ΑΔΕΔΥ






Μπορεί η πρώτη οργανωμένη παρουσία της «Κοινωνικής Συμμαχίας» στον Βόλο ενάντια στην υπερφορολόγηση, τη λιτότητα, την ανεργία και τα λουκέτα να μην είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση, ωστόσο το Εργατικό Κέντρο Βόλου και η ΑΔΕΔΥ δεν αποθαρρύνονται. Με αφορμή το πολυνομοσχέδιο – σκούπα που κατατέθηκε στη Βουλή και θα τεθεί σε ψηφοφορία την ερχόμενη εβδομάδα, «απαντούν» στην κυβέρνηση για την πολιτική της με παμβολιώτικο συλλαλητήριο, το οποίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Αγίου Νικολάου. Το ΕΚΒ απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους φορείς που απαρτίζουν την «Κοινωνική Συμμαχία» τοπικά για να εκφραστεί μαζικά η εναντίωση στα νέα προαπαιτούμενα για το κλείσιμο της 4ης αξιολόγησης.

Σύμφωνα με το ΕΚΒ, «τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο πολυνομοσχέδιο, αποτελούν τον «πιλότο» της κυβερνητικής δημοσιονομικής στρατηγικής για τον επόμενο χρόνο (2019) και μέχρι και το 2022, για αυτό και οι εργαζόμενοι πρέπει να στείλουν μήνυμα στην κυβέρνηση», όπως τονίζεται.

Για την οργανωτική προετοιμασία του συλλαλητηρίου συνεδριάζει αρχές της επόμενης εβδομάδας η ολομέλεια του ΕΚΒ, ενώ συνδιοργανώτρια είναι η ΑΔΕΔΥ, που επίσης έλαβε απόφαση συμμετοχής στο συλλαλητήριο.

«Το νέο νομοσχέδιο που συμφώνησε η κυβέρνηση με την τρόικα συνεπάγεται νέα δυσβάστακτα μέτρα για τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους μικροεπαγγελματίες, τους επιστήμονες και τελικά για ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Μεταξύ των προαπαιτούμενων υπάρχει η επαναβεβαίωση του τσεκουρώματος των συντάξεων από 01/01/19 και της μείωσης του αφορολόγητου από 01/01/2020. Ταυτόχρονα υπάρχουν δεσμεύσεις για πρωτογενή πλεονάσματα που ξεκινούν από 3,56% του ΑΕΠ το 2018 και φτάνουν στο 5,19% το 2022, δηλαδή 10,8 δισ. ευρώ. Πρόκειται για «ματωμένα» πλεονάσματα που προέρχονται από την πρωτοφανή μείωση των μισθών και των συντάξεων, τη μείωση του αφορολόγητου, την αύξηση του ΕΝΦΙΑ και τη φοροληστεία», σημειώνει το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ Μαγνησίας στο κάλεσμα ενόψει του συλλαλητηρίου.