Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:18
Τοπικά

Νέο δικαστικό έτος με λιγότερους δικηγόρους στο Βόλο






Ξεκίνησε και επίσημα σήμερα το νέο δικαστικό έτος στο Δικαστικό Μέγαρο Βόλου με την τέλεση της ακολουθία του Αγιασμού από τον Σεβ. Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιοςκ παρουσία εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Δικαστικών και Εισαγγελικών Αρχών της πόλεως, του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου καθώς επίσης και των Δικαστικών Υπαλλήλων.
Στη σύντομη ομιλία του ο κ. Ιγνάτιος έκανε λόγο για τεράστιο αγώνα που καταβάλλει ο δικαστικός κόσμος, για να κρατήσει ψηλά τον θεσμό της δικαιοσύνης και να φέρει εις πέρας τον μεγάλο όγκο εργασίας. Ο Μητροπολίτης ευχήθηκε σε όλους καλή δύναμη και καλό κουράγιο στο δύσκολο έργο που έχουν. Αναφέρθηκε και στη γιορτή του Αγ. Διονυσίου του Αρεοπαγίτου που τιμάται στις 3 Οκτωβρίου και φέτος η εκδήλωση που προγραμματίζεται θα έχει θέμα την συνταγματική αναθεώρηση, ενώ θα μιλήσουν εκ μέρους της Εκκλησίας ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας και καθηγητής κ. Χρυσόστομος και εκ μέρους του Δικηγορικού Συλλόγου ο κ. Νικολόπουλος από την Πάτρα.

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου, Λάζαρος Γαϊτάνης αναφερόμενος στο κτιριολογικό του Δικαστικού Μεγάρου βόλου επεσήμανε χαρακτηριστικά πως «προκαλέσαμε τη δέσμευση του Υπουργού ότι θα εντάξει την κατασκευή νέου δικαστικού μεγάρου στο πρόγραμμα του Υπουργείου. Τη δέσμευση ότι θα τρέξει παράλληλα τη λύση της άμεσης μεταφοράς υπηρεσιών του Ειρηνοδικείου σε άλλο κτίριο μέχρι την ολοκλήρωση κατασκευής νέου κτιρίου. Περιμένουμε λοιπόν από την πολιτική ηγεσία να φανεί συνεπής. Αλλιώς θα είμαστε υποχρεωμένοι  να την καταγγείλουμε για εμπαιγμό».

Συνεχίζοντας ο κ. Γαϊτάνης στο σύντομο χαιρετισμό του σημείωσε ότι «ξεκινάμε το νέο δικαστικό έτος με τους δικηγόρους εξαντλημένους οικονομικά από την εξάμηνη αποχή. Δείξαμε όμως στην ελληνική κοινωνία ότι οι δικηγόροι είναι πλέον ένας από τους πιο δυναμικούς σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις κλάδους. Ένα κλάδος ωστόσο που υφίσταται τις δυσμενείς συνέπειες της οικονομικής κρίσης. Για παράδειγμα τον Σεπτέμβριο του 2015 τα μέλη του Συλλόγου ήταν 586. Σήμερα είναι 554, 32 μέλη λιγότερα. Από αυτά τα 32 τα 11 διορίστηκαν στο Δημόσιο, 7 μέλη βγήκαν στη σύνταξη, ενώ 14 μέλη αποχώρησαν, διότι δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ασφαλιστικές εισφορές. Και αυτό είναι κάτι που πρέπει να προβληματίζει τον καθένα μας. Η εγγραφή σε λίγο καιρό όμως 8 νέων μελών, δημιουργεί την ελπίδα ότι υπάρχουν ακόμη νέοι, που προσδοκούν μία πετυχημένη καριέρα δικηγόρου».