Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 06:01
Τοπικά

Νέος γύρος καταθέσεων για τις εκβιάσεις καταστηματαρχών του Βόλου






Περαιτέρω ανάκριση διατάχθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, για τις δύο εγκληματικές οργανώσεις που είχαν εξαρθρωθεί τον Ιούνιο του 2015, με τη σύλληψη εννέα συνολικά ατόμων, οι οποίες φέρεται να εκβίαζαν καταστηματάρχες του Βόλου με το πρόσχημα της προστασίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη οι κατηγορούμενοι της υπόθεσης άρχισαν να καλούνται και να δίνουν νέες καταθέσεις – απολογίες για τα κατά περίπτωση αδικήματα με τα οποία βαρύνονται: της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της εκβίασης, του εμπρησμού, της έκρηξης, των παραβάσεων σχετικά με τις εκρηκτικές ύλες, καθώς και των παραβάσεων των νομοθεσιών περί όπλων και περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Χθες στην Ανακρίτρια Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, κλήθηκε και έδωσε κατάθεση ο αστυνομικός που είχε συλληφθεί για συμμετοχή στη μία από τις δύο εγκληματικές οργανώσεις και είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Υπενθυμίζεται ότι η Αστυνομία είχε οδηγηθεί στην εξάρθρωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων μετά από εμπρησμό καφετέριας στις Αλυκές και έκρηξη σε πρακτορείο ΠΡΟΠΟ στον Βόλο, που είχε προκύψει ότι ήταν μηνύματα συμμορίας εκβιαστών.

Στην πρώτη οργάνωση των «προστατών» -όπως είχε γίνει γνωστό σε συνέντευξη Τύπου στη Διεύθυνση Αστυνομίας Μαγνησίας- υπήρχαν τουλάχιστον έξι μέλη. Η δεύτερη οργάνωση ήταν τριμελής. Δρούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη, η καθεμιά με «αρχηγό», δομή και ιεραρχία.

Η συμμορία των «3» κινούνταν σε μία κατεύθυνση: εκβίαση και προστασία επιχειρήσεων. Η συμμορία των «6» είχε δύο άξονες: ο πρώτος της εκβίασης και παροχής προστασίας και ο δεύτερος του εμπρησμού και της έκρηξης.

Από την περαιτέρω έρευνα, είχε εξακριβωθεί ότι τα μέλη των δύο οργανώσεων «πουλούσαν προστασία» σε τέσσερα καφέ – μπαρ του Βόλου και σε πρατήρια υγρών καυσίμων, από τα οποία εισέπρατταν έως 600 ευρώ τον μήνα. Ο «ανταγωνισμός» ήταν σκληρός μεταξύ των δύο οργανώσεων, με αποτέλεσμα τον Ιανουάριο του 2015 να επέλθει σύγκρουση μεταξύ τους για το ποιος θα κυριαρχήσει.

Ερευνα για διακίνηση ναρκωτικών

Στο μεταξύ, προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διερευνηθεί αν υπήρχε διακίνηση ναρκωτικών ουσιών από μέλος της εξαμελούς εγκληματικής οργάνωσης που εκβίαζε καταστήματα με σκοπό να παρέχει «προστασία», διέταξε, σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα η Εισαγγελία Βόλου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κοριός της ΕΥΠ κατέγραψε πλούσιους διαλόγους που αφορούσαν σε διακίνηση ναρκωτικών με πρωταγωνιστή ένα από τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης. Η δικογραφία της υπόθεσης έχει χωριστεί από τη δράση «εκβίασης» και «προστασίας» καταστημάτων.

Ο νέος φάκελος στην Εισαγγελία Βόλου, σύμφωνα με πληροφορίες, άνοιξε μετά την αποστολή υλικού μαγνητοφωνήσεων από την ΕΥΠ και ανατέθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου να διερευνήσει την υπόθεση.

ΠΗΓΗ: εφημερίδα ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ