Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 11:54
ΒόλοςΤοπικά

Νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας ο Βασίλης Καραϊσκος






Τη θέση του Διευθυντή Αστυνομίας Μαγνησίας αναλαμβάνει ο Βασίλης Καραϊσκος, μετά την αποστράτευση με το βαθμό του ταξίαρχου και νυν Αστυνομικού Διευθυντή, Βασίλη Μαρκογιαννάκη. Ο νέος Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας θα αναλάβει τα καθήκοντά του σε τριάντα ημέρες.

Στις θέσεις των Αστυνομικών Υποδιευθυντών Α’ και Β’ παραμένουν οι αστυνομικοί διευθυντές, Μίλτος Αλεξάκης και Θανάσης Καλαμπόκας

Βιογραφικό του Βασίλη Καραϊσκου

Αστυνομικός Διευθυντής, Διπλωματούχος Στρατηγικής και Πολιτικής Εθνικής Ασφάλειας

Γεννήθηκε στο Βόλο Μαγνησίας το 1969.
Αποφοίτησε από το 4ο Γενικό Λύκειο Βόλου το 1986 και εισήχθη στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών. Αποφοίτησε το 1990 με βαθμό «Λίαν Καλώς».
Εκπλήρωσε τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις προς την Πατρίδα, υπηρετώντας στο 641 Ε.Τ.Π Ειδικό Τάγμα Προκαλύψεως στο Λυκόφως – Σουφλίου Νομού Έβρου για χρονικό διάστημα δώδεκα μηνών (1990-1991), ως οπλίτης θητείας.
Κατετάγη στο Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας το 1993, ως Δόκιμος Αστυφύλακας και το επόμενο έτος εισήχθη στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, απ’ όπου αποφοίτησε και ορκίστηκε ως Υπαστυνόμος Β’ το 1996.
Έχει υπηρετήσει ως Αξιωματικός σε διάφορες Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και ειδικότερα, στο Αστυνομικό Τμήμα Εχίνου Ξάνθης, ως Διοικητής (1996-1997), σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας και Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (1997-1999), στη νεοϊδρυθείσα Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Βορείου Ελλάδας (1999-2003), στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, ως Υποδιευθυντής (2003-2014) και Διευθυντής (2014-Μάρτιος 2016) και στο Επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, ως Υποδιευθυντής (Μάρτιος 2016-Φεβρουάριος 2019).
Σπούδασε Πολιτική Επιστήμη στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών, με ειδίκευση στο Ελληνικό Πολιτικό Σύστημα. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος στην Στρατηγική και Πολιτική Εθνικής Ασφάλειας από τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας της Ελληνικής Αστυνομίας, με διάκριση «Άριστα».
Έχει παρακολουθήσει πλήθος σεμιναρίων που διοργανώθηκαν από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, την INTERPOL, τη EUROPOL, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, το «Χαμόγελο του παιδιού» και το Αμερικανικό Προξενείο Θεσσαλονίκης.
Για την πολυετή και ευδόκιμη υπηρεσία στο Σώμα του έχουν απονεμηθεί δυο παράσημα των Ταγμάτων Αριστείας, ο Ταξιάρχης του Τάγματος της Τιμής και ο Ταξιάρχης του Τάγματος του Φοίνικα, το Αστυνομικό μετάλλιο, Αστυνομικής Αξίας Β’ Τάξης και το μετάλλιο διαμνημόνευσης, Ευδοκίμου Διοικήσεως Β’ Τάξης.
Έχει καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας.
Είναι έγγαμος με την Αστυνομικό Υποδιευθυντή Ζωή Ζήνδρου και πατέρας δύο τέκνων, του Κωνσταντίνου και του Γεωργίου, που φοιτούν στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Ο πατέρας του ήταν επίσης Αστυνομικός, ο Ενωμοτάρχης Κωνσταντίνος Καραϊσκος.
Είναι εμπνευστής και δημιουργός της Μόνιμης Έκθεσης Αστυνομικών Κειμηλίων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μαγνησίας, υποστηρίζοντας πάντοτε την υλοποίηση δράσεων, που εστιάζουν στην προστασία του πολίτη μέσα από την εμβάθυνση των σχέσεων Αστυνομίας και Κοινωνίας.
Είναι συλλέκτης αστυνομικών πηληκίων και σημάτων απ’ όλο τον κόσμο.