Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 05:10
Τοπικά

Νέκρωσαν για τρεις ώρες οι υπηρεσίες του ΕΦΚΑ Βόλου






Σε κατάληψη του υποκαταστήματος του ΕΦΚΑ στο Βόλο προχώρησαν σήμερα οι εργαζόμενοι από τις επτά το πρωί ως τις 10π.μ. διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη καθαριότητας, μετά τη λήξη της σύμβασης με τον ανάδοχο και το γεγονός ότι δεν προχώρησε η διαδικασία για νέο διαγωνισμό.
Οι εργαζόμενοι στο ΕΦΚΑ Βόλου συγκεντρώθηκαν στην πίσω είσοδο του κτιρίου και ενημέρωναν τους ασφαλισμένους για την κινητοποίηση.

Για σήμερα αποφασίστηκε σε συνεργασία με παράλληλες κινητοποιήσεις της Ομοσπονδίας και άλλων Συλλόγων ανά την Ελλάδα, οι εργαζόμενοι να διαμαρτυρηθούν για το γεγονός ότι δεν υπάρχει καθαριότητα στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ από την 1 Ιανουαρίου 2018.

Όπως ανέφερε η Μαρία Κοτινά , πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων

στο πρώην ΙΚΑ -ΕΤΑΜ Βόλου και νυν ΕΦΚΑ επισήμανε ότι από τ΄τε που έληξε η σύμβαση οι ίδιοι εργαζομενοι προσπαθούν να τα διατηρούν καθαρά. Ο όγκος όμως των πολιτών που τα επισκέπτονται είναι μεγάλος και είναι επικίνδυνο για την υγεία των υπαλλήλων να ασχολούνται με αυτό και κάλεσε τους ασφαλισμένους να επιδείξουν κατανόηση.

Στο μεταξύ οι εργαζόμενοι στα υποκαταστήματα ΕΦΚΑ Βόλου και Ν. Ιωνίας κλείδωσαν τις τουαλέτες του κοινού λόγω του ότι δεν υπάρχουν συνεργεία καθαριότητας και τίθεται θέμα δημόσιας υγείας.

Η κ. Κοτινά τόνισε ότι οι διαμαρτυρίες των ασφαλισμένων και των εργαζομένων είναι καθημερινές, ενώ οι εργαζόμενοι αγοράσουν και πηγαίνουν από το σπίτι τους καθαριστικά, για να υπάρχει καθαριότητα στις τουαλέτες και τα γραφεία του εργάζονται.