Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 09:05
Τοπικά

Νέα ψυχρολουσία για Πουλάκη και τους έξι Συριζαίους – Ανεστάλη η προκλητική απόφαση






Νέα ψυχρολουσία για τον Πουλάκη και τα εξαπτέρυγα του στο Δήμο Βόλου, δηλαδή τους έξι ανεξαρτητοποιηθέντες συμβούλους του ΣΥΡΙΖΑ, που ενώ η χώρα βουλιάζει από τους τραγικούς χειρισμούς της κυβέρνησης τους, αυτοί ασχολούνται με ήσσονος σημασίας θέματα, όπως η ή ούτως ή άλλως περιττή, λόγω έλλειψης ικανοτήτων, παρουσία τους στα ΔΣ των Οργανισμών και των Νομικών Προσώπων του Δήμου, που όμως έχουν έντονο το συμβολικό χαρακτήρα του κομματικού τσαμπουκά.

Χθες η Επιτροπή του Άρθρου 152 έκανε δεκτή την αίτηση του Δήμου Βόλου και ανέστειλε την εκτελεστότητα της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης, που είναι άμεσα εκτελεστέα, μέχρι να αποφασίσει η ίδια η Επιτροπή του Άρθρου 152 και έτσι δεν αποκαθίστανται στις θέσεις αυτές, όπως επιθυμούσε και επέβαλε προσωρινά ο γενικός γραμματέας του υπ. Εσωτερικών Πουλάκης, αναγκάζοντας τον πρώην «σύντροφο» τος Μαργ. Πατσιαντά να πει το αμίμητο «ΣΥΡΙΖΑίοι ρώτησαν ΣΥΡΙΖΑίο…»

Αυτό στην πράξη σημαίνει ότι τα Νομικά Πρόσωπα και οι Οργανισμοί του Δήμου πρέπει να λειτουργήσουν με τη σύνθεση που είχε αποφασιστεί από την πλειοψηφία και τις υπόλοιπες μειοψηφίες, τουλάχιστον μέχρι να αποφανθεί επί του θέματος η Επιτροπή του Άρθρου 152, στην οποία προσέφυγε ο Δήμος κατά της απόφασης του Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης.