Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 15:07
Τοπικά

Νέα πεντάστερη επένδυση €20 εκατ. στην Σκιάθο






Μία ακόμη πεντάστερη επένδυση ύψους περί τα 20 εκατ. ευρώ φαίνεται ότι παίρνει το δρόμο της υλοποίησης, αυτή τη φορά στην Σκιάθο, έναν ακόμη ελληνικό προορισμό που θέλει να προσελκύσει τουρισμό υψηλότερων εισοδηματικών κριτηρίων μέσα από νέες, πολυτελείς υποδομές.

Πρόκειται για το Evreni Resort, της εταιρείας Εvreni A.E., με επικεφαλής τον κ. Νικόλαο Ανδριτσόπουλο, η οποία προωθεί το project σε συνολική έκταση 50 στρεμμάτων. Σύμφωνα με τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, το ξενοδοχείο θα κατασκευαστεί στη θέση Καλαμάκι, ενώ ένα τμήμα της είναι χαρακτηρισμένο ως ιδιωτικό δάσος. Οι προκαταρκτικές άδειες έχουν ήδη ληφθεί για το ξενοδοχείο 5 αστέρων που σχεδιάζεται και μάλιστα η επένδυση και ειδικότερα η ΜΠΕ αποτέλεσε αντικείμενο συζήτησης και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Θεσσαλίας, μετά και τη διαβούλευση της ΜΠΕ που ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 29 Αυγούστου και εγκρίθηκε προ ημερών. Το έργο περιλαμβάνει ένα πεντάστερο ξενοδοχείο δυναμικότητας 212 κλινών σε εκτός σχεδίου περιοχή στη θέση Καλαμάκι, πέντε χιλιόμετρα από το κέντρο της Σκιάθου, σε προνομιακή τοποθεσία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται, «σε απόσταση 15 έως 20 λεπτών από το κέντρο της Σκιάθου και το αεροδρόμιο».

evreee

Αναλυτικότερα, με βάση την ΜΠΕ, ο χώρος εγκατάστασης της ξενοδοχειακής μονάδας είναι παραθαλάσσιος, σε έκταση εκτός σχεδίου πόλεως και ορίων οικισμού. Η ξενοδοχειακή μονάδα θα κατασκευαστεί σε έκταση επιφάνειας 49.679 τ.μ. και από αυτή, τα 1.656 τ.μ. είναι η δεκάμετρη ζώνη της παραλίας και θα αποδοθεί σε κοινή χρήση όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία. Από την υπόλοιπη έκταση των 48.023 τ.μ., η έκταση των 27.772 τ.μ. είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση. Η προς οικοδόμηση έκταση, που δεν αποτελεί δασική έκταση είναι 20.251 τ.μ.. Η επένδυση περιλαμβάνει το κεντρικό κτίριο με κέντρο θαλασσοθεραπείας, τα δύο κτίρια των δωματίων και τα πέντε κτίρια διαμερισμάτων, πισίνες κ.τ.λ., ενώ για την κάλυψη των αναγκών ύδρευσης, θα εγκατασταθεί μονάδα αφαλάτωσης θαλασσινού νερού. Το έργο δεν βρίσκεται εντός περιοχής Natura 2000, ωστόσο, η θαλάσσια περιοχή μπροστά από την έκταση, όπου πρόκειται να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει η εν λόγω ξενοδοχειακή μονάδα ανήκει στη χωρική αρμοδιότητα, στην περιοχή ευθύνης του Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενης Περιοχής (ΦΔΠΠ) με την επωνυμία «Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Θαλάσσιου Πάρκου Αλοννήσου – Βορείων Σποράδων», με έδρα την Αλόννησο.

evre44

O αρχικός στόχος των επενδυτών αφορούσε την κατασκευή πολυτελών κατοικιών, ωστόσο η άνοδος της τουριστικής κίνησης στο νησί σε συνδυασμό και με τις νέες επενδύσεις που έχουν ήδη δρομολογηθεί φαίνεται να ευνοεί στην παρούσα συγκυρία τη δημιουργία μιας πεντάστερης μονάδας σε 21.800 τ.μ.. Ενδεικτικά, το φετινό καλοκαίρι λειτούργησε και η νέα εμβληματική επένδυση για το Elivi Skiathos, το νέο ξενοδοχείο 5 αστέρων στο νησί, τοποθετημένο στη θέση του παλιού Ξενία (φημισμένα για την ξεχωριστή τους τοποθεσία και την αρχιτεκτονική τους υπεροχή), σε μία ενιαία έκταση 213 στρεμμάτων κοντά στη φημισμένη παραλία Κουκουναριές, τον προστατευμένο υδροβιότοπο του μαύρου κύκνου και τις διάσημες παραλίες Μικρή και Μεγάλη Μπανάνα, με υποδομές σε τρία διαφορετικά ξενοδοχειακά συγκροτήματα, το ELIVI Xenia Hotel, το ELIVI Nest Rooms, Villas & Suites και το ELIVI Grace Suites.

Όσον αφορά την τουριστική κίνηση φέτος το καλοκαίρι έχει σημειώσει άνοδο σε σύγκριση με πέρυσι, με τις διεθνείς αφίξεις, για τη θερινή περίοδο που ξεκίνησε τον Μάιο έως και τον Ιούλιο του 2018 να φθάνουν φέτος τις 106 χιλιάδες, με βάση τα στοιχεία του αεροδρομίου, από 102 χιλιάδες το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι.

newmoney.gr