Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 20:27
Τοπικά

Νέα κινητοποίηση των κατοίκων στη Μαβίλης – Κοντά τους και ο Αχιλλέας Μπέος






Και νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν χθες το απόγευμα οι κάτοικοι της συνοικίας στον Αγ. Αντώνιο, αντιδρώντας στην εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας σε μονοκατοικία επί της οδού Μαβίλη, στην οποία παραβρέθηκαν στελέχη της Δημοτικής Αρχής του Βόλου, που από την πρώτη στιγμή είναι κοντά τους, αλλά και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης της πλειοψηφίας, αιρετός Δήμαρχος Βόλου, κ. Αχιλλέας Μπέος.

Όπως έγινε γνωστό τα στελέχη της Δημοτικής Αρχής θα έχουν επικοινωνία με την εταιρεία για να ενημερωθούν πλήρως και την Τρίτη επιτροπή των κατοίκων θα μεταβεί στο Δημαρχείο για να ενημερωθεί, με τη σειρά της, για το αποτέλεσμα αυτής της επικοινωνίας.

Ακόμα, όπως αναφέρθηκε, τις προηγούμενες ημέρες έγινε αυτοψία στην μονοκατοικία από την Πολεοδομία και όπως σημείωσε ο κ. Βούλγαρης, κάτοικος της περιοχής, διαπιστώθηκε πως υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις στο σπίτι.

Ο κ. Βούλγαρης εξήγησε πως οι κάτοικοι αντιδρούν για τέσσερις κεραίες και όχι για μία. Aνέφερε, συγκεκριμένα, πως πρόκειται για ένα link και τρεις κεραίες.

«Αυτές οι κεραίες είναι επιτοίχιες πάνω σε ένα δώμα, το οποίο σύμφωνα με την αυτοψία της Πολεοδομίας είναι παράνομο κατά τα 2/3».

Ο ίδιος επισήμανε ότι από την Υπηρεσία έχει ήδη επιβληθεί πρόστιμο στην ιδιοκτήτρια του σπιτιού.

Ο δικηγόρος των κατοίκων Βασίλης Tζαρτζάνης, ο οποίος διαμένει και ο ίδιος στην περιοχή, σε δηλώσεις του κάλεσε όσους προτίθενται να τοποθετήσουν κεραία κινητής τηλεφωνίας να σκεφτούν τα παιδιά, ενώ τόνισε ότι η ακτινοβολία θα έπρεπε να είναι μειωμένη κατά 60% λόγω της ύπαρξης σχολείων στην περιοχή.

Η «έκπληξη», πάντως, ήρθε χθες από την ιδιοκτήτρια του σπιτιού με την συγκεκριμένη εγκατάσταση, η οποία ανήρτησε ανακοίνωση στην εξώπορτα της, ενημερώνοντας τους γείτονες της πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας για τη μέτρηση των ποσοστών εκπομπής της ακτινοβολίας. Στην ίδια ανακοίνωση η οικογένεια αναφέρει ότι η εγκατάσταση παραμένει απενεργοποιημένη, ενώ παράλληλα συστήνει στους περιοίκους «να ενεργούν έπειτα από ώριμη σκέψη και η κρίση τους να διαμορφώνεται με βάση την πραγματικότητα».