Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 12:38
Ελλάδα

Νέα δημοσκόπηση: Μπροστά ο Μεϊμαράκης έναντι του Κυριάκου






Ανοίγει η ψαλίδα ανάμεσα στους δύο υποψηφίους για την γαλάζια ηγεσία λίγα εικοσιτετράωρα πριν τις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Σε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη από την «Opinion Poll» το διάστημα 4-6 Ιανουαρίου, ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προηγείται καθαρά με ποσοστό 51,6%, που ανέρχεται στο 52,5% σε όσους σίγουρα θα ψηφίσουν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακολουθεί με 36,3%, ενώ το 8,9% των ψηφοφόρων δηλώνει ακόμα αναποφάσιστο.

Οι ερωτώμενοι κλήθηκαν να απαντήσουν στο εάν έχουν την πρόθεση να ψηφίσουν στο 2ο γύρο των εκλογών της ΝΔ στις 10/1. Η συντριπτική πλειοψηφία δηλώνει ότι σίγουρα ή μάλλον θα προσέλθει στις κάλπες. Μόλις το 1,1% δηλώνει με βεβαιότητα ότι δεν θα ψηφίσει.

Στην ερώτηση ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα αλλά και την ανανέωση της παράταξης, ο κ. Μεϊμαράκης επιλέγεται από το 48,6% των ερωτώμενων, ποσοστό που ανεβαίνει στο 50,1% σε όσους θα συμμετάσχουν σίγουρα στην εκλογή προέδρου.

Καλύτερος πρωθυπουργός και με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσει στις επόμενες εκλογές θεωρείται ο κ. Μεϊμαράκης με ποσοστό 45,7% έναντι του κ. Μητσοτάκη που υποστηρίζεται από ένα ποσοστό της τάξης 34,3%. Ένα 4,3% δεν εμπιστεύεται κανέναν από τους δύο.