Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 02:41
Ελλάδα

Νέα Δημοκρατία: Στον αέρα οι εκλογές – Ζητούν ως και αλλαγή καταστατικού






Μετά το φιάσκο κάποιοι στη Συγγρού φυσάνε και το… γιαούρτι. Ούτε μέσα στο Σαββατοκύριακο βρέθηκε η εταιρεία που θα αναλάβει τη διαδικασία των εκλογών και έτσι η 13η Δεκεμβρίου ως ημερομηνία εκλογής του νέου προέδρου κινδυνεύει να χαθεί!

Μια απόφαση που επρόκειτο να ληφθεί ως την Περασμένη Τρίτη, ύστερα μετατέθηκε για την Πέμπτη και τελικά δεν πάρθηκε ούτε μέσα στο Σαββατοκύριακο μπορεί να τινάξει τη διαδικασία στον αέρα.
Πλέον το πιθανό σενάριο λέει ότι ίσως υπάρξει ακόμη μια εβδομάδα παράτασης στη διεξαγωγή των εκλογών, κάτι το οποίο όμως βρίσκει κάθετα αντίθετους τους περισσότερους υποψήφιους καθώς υπάρχει κάμψη στον προεκλογικό αγώνα και κυρίως και έλλειψη ενδιαφέροντος συμμετοχής των νεοδημοκρατών.
Παρασκηνιακά μάλιστα άρχισαν να κυκλοφορούν ακόμη και σενάρια για αναβολή των εκλογών. Κάποια στελέχη ζητούν ακόμη και να οδηγήσει ο μεταβατικός πρόεδρος Γιάννης Πλακιωτάκης το κόμμα σε συνέδριο όπου θα ληφθούν οι αποφάσεις για την αλλαγή της ηγεσίας.
Στο ενδεχόμενο αυτό είναι κάθετα αντίθετοι οι κύριοι Μητσοτάκης και Τζιτζικώστας ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι και ο Ανδρέας Παπαμιμίκος θυμίζει με νόημα ότι το καταστατικό του κόμματος για τη διαδικασία εκλογής προέδρου είναι σαφές.

 

Πηγή: Newsit.gr