Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024 05:21
ΤοπικάΧωρίς κατηγορία

Νέα Αγχίαλος: Σε διακοπές υδροδότησης προχωρά η ΔΕΥΑΜΒ, λόγω ανεξέλεγκτης λειτουργίας ιδιωτικών γεωτρήσεων






Προβλήματα υδροδότησης αναμένεται να υπάρξουν στην περιοχή της Νέας Αγχιάλου, λόγω προβλήματος πτώσης της στάθμης άντλησης  στη  μεγάλη  γεώτρηση  «Αρτεσιανό»,που  τροφοδοτεί το υδραγωγείο της Ν. Αγχιάλου, θα  υπάρξουν  προβλήματα  υδροδότησης.

Όπως ανακοινώθηκε από τη ΔΕΥΑΜΒ, ήδη η γεώτρηση έχει σταθεροποιηθεί στα 20m ³/H, από 55m ³/H που έδινε φέτος τον Μάιο, γεγονός που η Επιχείρηση αποδίδει στην ανεξέλεγκτη λειτουργία των ιδιωτικών γεωτρήσεων άρδευσης που βρίσκονται σε όλη την ευρύτερη περιοχή «Μάνες – Μικροθηβών», με αποτέλεσμα η στάθμη του υπόγειου υδροφορέα να έχει υποχωρήσει δραματικά. Αξίζει να σημειωθεί πως η κύρια γεώτρηση «Μάνες – Μικροθηβών» βγάζει περί τα 62 m³/H από 85 m³/H που έβγαζε τον Μάιο.

Για τον λόγο αυτό, η ΔΕΥΑΜΒ επισημαίνει ότι πρέπει να υπάρξει περιορισμός στην κατανάλωση νερού, ενώ απαγορεύεται το πότισμα κοινόχρηστων πάρκων και γηπέδων. Παράλληλα, θα διακόπτεται η υδροδότηση των «ντους», σε όλο το παραλιακό μέτωπο της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 8 το πρωί της  άλλης  ημέρας.

Εξάλλου, η Διοίκηση της ΔΕΥΑΜΒ ανακοίνωσε ότι από αύριο Τρίτη 12/07/2016 ενδέχεται να γίνουν διακοπές υδροδότησης, κατά τη διάρκεια της ημέρας στους οικισμούς Μάραθος- Κριθαριά  και Μ. Βελανιδιά, όπως και στις τοπικές κοινότητες  Μικροθηβών  &  Αϊδινίου.

Επειδή ωστόσο, τα δίκτυα αυτών των περιοχών δεν έχουν τοπικές βάνες στα χαμηλότερα σημεία, ώστε να γίνει ασφαλής προγραμματισμός διακοπών και ξανά τροφοδοσίας, δεν μπορεί να ανακοινωθούν συγκεκριμένες ώρες διακοπών.

Γενικά πάντως, μπορεί να ανακοινωθεί ότι τις πρωινές ώρες θα γίνονται οι διακοπές σε Μάραθο – Κριθαριά  και Μ. Βελανιδιά και το απόγευμα σε Μικροθήβες  &  Αϊδίνι.

Επίσης, η ΔΕΥΑΜΒ θα προχωρήσει σε 2ωρες διακοπές υδροδότησης, σε τμήματα της πόλης της Ν. Αγχιάλου.

Ανακοίνωση για τις ακριβείς ώρες αλλά και τους τομείς της πόλης της Ν. Αγχιάλου που θα γίνουν οι διακοπές , θα βγει τις επόμενες ημέρες.