Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024 21:11
Τοπικά

Νέα Αγχίαλος: Εγκρίθηκε η χωροθέτηση τριών αντλιοστασίων για το έργο αποχέτευσης






Με την κατά πλειοψηφία απόφαση του, για τη χωροθέτηση των τριών αντλιοστασίων που θα κατασκευαστούν στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης της σύνδεσης του αποχετευτικού δικτύου της Ν. Αγχιάλου με τις εγκαταστάσεις του Βιολογικού Καθαρισμού, σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, συνεχίζονται οι διαδικασίες για το μεγάλο αυτό περιβαλλοντικό και αναπτυξιακό έργο.

Διαφώνησαν μόνο οι πολιτικά γραφικές περιπτώσεις των Διαμαντένια και Γαργάλα, με τον πρώτο μάλιστα να ζητεί να μην ληφθεί υπόψη η ομόφωνη γνωμοδότηση του τοπικού συμβουλίου, επειδή εκείνος έχει άλλη άποψη!

Ειδικότερα, υπηρεσιακός παράγοντας της ΔΕΑΥΜΒ, ενημέρωσε το σώμα, ότι θα κατασκευαστούν τρία αντλιοστάσια σε κοινόχρηστους χώρους, σε περιοχές εκτός δόμησης στα άκρα της πόλης και στο Δημαρχείο. Όπως εξήγησε, δεν προβλέπεται διαβούλευση με τους κατοίκους, αλλά το θέμα συζητήθηκε στο Τοπικό Συμβούλιο. Τα αντλιοστάσια, εξήγησε, θα είναι υπόγεια, δεν θα είναι θορυβώδη, θα διαθέτουν μονάδα όσμωσης και δεν θα υπάρχει πρόβλημα με οσμές.

Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Μαργ. Πατσιαντάς έκανε λόγο για θετική ενέργεια της ΔΕΥΑΜΒ και πρόσθεσε ότι επειδή το θέμα επείγει η παράταξή του συμφωνεί, για να μη χαθεί η προθεσμία του έργου και ανέφερε ότι, αν στην πορεία, προκύψει ζήτημα με τη χωροθέτηση των αντλιοστασίων μπορεί να επανεξεταστεί.

Από την πλευρά της η επικεφαλής της παράταξης «Επιλογή Ευθύνης», Νατάσσα Οικονόμου, επισήμανε ότι το έργο πρέπει να προχωρήσει γρήγορα καθώς καθυστέρηση σημαντικά με τις αλλαγές του νομοθετικού πλαισίου και η παράταξή της το ψήφισε. Εξέφρασε δε την  την ελπίδα να μην υπάρξει θέμα με τα αντλιοστάσια και αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Ο σύμβουλος της «Δύναμης Βόλου» Τέλης Δουλόπουλος είπε ότι η παράταξη δεν θα πει όχι στο έργο, γιατί πρέπει να εκσυγχρονιστεί το αποχετευτικό, αλλά ζήτησε να γίνει με όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει η νομοθεσία και να μην υπάρξουν καθυστερήσεις.

Ο σύμβουλος της ΛΑΣ Θεόδωρος Τσαλούχας δήλωσε ότι ψήφισε θετικά στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής, αλλά απ’ όσα ανέφερε ο ανεξάρτητος σύμβουλος Θεολ. Διαμαντένιας, διαπιστώνει ότι τα αντλιοστάσια θα κατασκευαστούν σε πολεοδομικό ιστό και το καταψήφισε.

Ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος από τη Ν. Αγχίαλο, Θεολόγος Διαμαντένιας,διατύπωσε την…πρωτοποριακή άποψη, ζητώντας από το σώμα να μην λάβει υπόψη του την ομόφωνη θετική γνωμοδότηση του Τοπικού Συμβουλίου επειδή εκείνος έχει διαφορετική. Ψήφισε δε θετικά για το ένα αντλιοστάσιο και αρνητικά για τα άλλα δύο, όπως και ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Κ. Γαργάλας.