Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024 05:29
Τοπικά

Μωράκι έπεσε από ύψος 1,5 μέτρου στο Πήλιο






Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου έσπευδε ανήμερα του Αγίου Πνεύματος νεαρή οικογένεια Αθηναίων με ένα μωράκι, ένα κοριτσάκι, ηλικίας μόλις 1,5 χρονών, να είναι σοβαρά τραυματισμένο στο κεφάλι.

Το αγγελούδι άγνωστο για ποιον ακριβώς λόγο ξέφυγε από την προσοχή της οικογένειάς του και έπεσε από ράφι από 1,5 μέτρο ύψος περίπου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά ενώ η οικογένεια παραθέριζε.

Όλα συνέβησαν μέσα σε λίγα λεπτά και οι διακοπές του εορταστικού τριημέρου για τη νεαρή οικογένεια Αθηναίων που παραθέριζε στο Πήλιο εξελίχθηκαν σε εφιάλτης. Το μωράκι δεν μπορούσε να ηρεμήσει από το κλάμα, ενώ ακολούθησαν ανείπωτες στιγμές αγωνίας.

Σοκαρισμένοι οι γονείς διακόμιζαν το μεσημέρι το κοριτσάκι τους στο Νοσοκομείο Βόλου με το αυτοκίνητό τους προσπαθώντας να φτάσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο Αχιλλοπούλειο να σώσουν το παιδί τους.

Στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Βόλου σήμανε συναγερμός. Όλη η ομάδα των γιατρών στα Επείγοντα, ο νευροχειρουργός, ο γενικός χειρουργός, ο παιδίατρος έδωσαν άμεσα τη δέουσα προσοχή και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στο κοριτσάκι το οποίο, σύμφωνα με πληροφορίες, έφερε κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Το αγγελούδι έχρηζε νοσηλείας σε μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά, ενώ το Νοσοκομείο Βόλου δεν διαθέτει. Το μωράκι υποβλήθηκε άμεσα σε αξονική και σειρά άλλων εξετάσεων και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών χρειαζόταν μηχανική υποστήριξη.

Με γρήγορες ενέργειες οι γιατροί του Αχιλλοπούλειου συνεννοήθηκαν με τους γιατρούς του Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», ώστε να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος και το μωράκι να μεταφερθεί στην Αθήνα, καθώς μονάδα εντατικής θεραπείας για παιδιά δεν διαθέτει ούτε το Αχιλλοπούλειο ούτε και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Το μωρό διακομίστηκε διασωληνωμένο με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στις 7 το απόγευμα της Τρίτης στην Αθήνα, συνοδεία αναισθησιολόγου και γενικού χειρουργού.

Συνεχίζει να νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο «Η Αγία Σοφία», και σύμφωνα με πληροφορίες είναι καλύτερα στην υγεία του, παραμένει όμως στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το αγγελούδι υπέστη σοβαρά τραύματα στο κεφάλι, όμως η κατάσταση της υγείας του ευτυχώς έχει βελτιωθεί σημαντικά, γεγονός που έχει χαροποιήσει τους γιατρούς του Νοσοκομείου του Βόλου, οι οποίοι κλήθηκαν να επέμβουν σε ένα τόσο σημαντικό περιστατικό και το αντιμετώπισαν με την κατάλληλη προσοχή και σοβαρότητα.

ΠΗΓΗ: ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ