Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 16:04
Ελλάδα

Μυστήριο με τα νεκρά αδέρφια στην Εύβοια – «Δολοφονήθηκαν», λέει ο αδερφός τους






Την ώρα που οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να ξεδιαλύνουν την μυστηριώδη υπόθεση της Μακρυκάπα και να δώσουν ένα τέλος στο αγωνιώδες θρίλερ που εξελίσσεται στο ορεινό χωρίο της Εύβοιας, ο αδερφός των δύο θυμάτων, μιλώντας στο protothema.gr δηλώνει πεπεισμένος ότι τα δύο συγγενικά του πρόσωπα δολοφονήθηκαν από αδίστακτους ληστές.

Ο Γιάννης Αλαφάκης, ο μικρότερος εκ των τριών αδερφών, ήταν αυτός που έμελλε να έρθει αντιμέτωπος με την φρικιαστική εικόνα των δύο νεκρών αδερφών του, στην αυλή του σπιτιού τους.

«Το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου μου τηλεφώνησε μια γειτόνισσα τους και μου είπε ότι δεν βγαίνει καπνός από το φουγάρο της ξυλόσομπας κι ότι τα φώτα ήταν σβηστά καθ’ όλη τη διάρκεια της περασμένης βραδιάς», λέει στο protothema.gr o 70χρονος Γιάννης Αλαφάκης και συνεχίζοντας αναφέρει: «Αμέσως πήγα στο σπίτι των αδερφών μου. Μόλις μπήκα στην αυλή και κατευθυνόμουν προς την είσοδο του σπιτιού, ξαφνικά τους είδα και τους δύο πεσμένους στο έδαφος, δίπλα από το σημείο που είχαν παρκαρισμένο το αγροτικό τους αυτοκίνητο».

«Ο μεγάλος μου αδερφός ήταν χτυπημένος στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, ενώ ο άλλος στο πρόσωπο. Ειδοποίησα την αστυνομία. Οι αστυνομικοί ήρθαν πολύ γρήγορα κι αμέσως ξεκίνησαν τις έρευνες», τόνισε.

Παρά το γεγονός ότι οι ιατροδικαστικές εξετάσεις αποκλείουν τα δύο αδέρφια να βρήκαν το θάνατο εξαιτίας των εξωτερικών τους χτυπημάτων, ο Γιάννης Αλαφάκης είναι κατηγορηματικός και δίνει τη δική του εκδοχή που ανατρέπει τα μέχρι τώρα δεδομένα.

«Τα αδέρφια μου δολοφονήθηκαν από άτομα που ήθελαν να τους ληστέψουν. Πριν από περίπου δύο μήνες στο σπίτι τους είχαν εισβάλλει τρεις ληστές. Τον ένα αδερφό μου τον κρατούσε ακινητοποιήμενο ο ένας ληστής σε μια καρέκλα, ενώ τον άλλο τον χτυπούσαν οι άλλοι δυο προκειμένου να τους αποκαλύψει που είχαν τα χρήματα. Αν θυμάμαι καλά τους πήραν τότε 1.700 ευρώ. Είχαν πάει τότε στο αστυνομικό τμήμα της Νέας Αρτάκης κι είχαν αναφέρει το περιστατικό. Πιστεύω ότι τα ίδια άτομα που τους είχαν κλέψει τότε, τους επισκέφτηκαν και πάλι για να τους ληστέψουν. Εκτός από το ότι τα αδέρφια μου ήταν χτυπημένα στο έδαφος. ήταν πεσμένα και δύο χαρτονομίσματα των 20 ευρώ. Το ένα από αυτά το έπιασα και ο αστυνομικός μου είπε να το αφήσω κάτω, καθώς αποτελεί στοιχείο προς έρευνα», ανέφερε.

Ο αδερφός αλλά και οι συγγενείς των δύο ηλικιωμένων ανδρών ζητάει από την αστυνομία να κάνει τα πάντα ώστε να βρεθούν οι δράστες και να οδηγηθούν ενώπιον τής δικαιοσύνης. Από την πλευρά τους οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., που έχουν επιφορτιστεί με την εξιχνίαση της υπόθεσης, περιμένουν τα αποτέλεσμα της νεκροψίας στους σορούς των ηλικιωμένων προκειμένου να έχουν μια πιο εμπεριστατωμένη άποψη για τις συνθήκες και τα αίτια των θανάτων.


Τι «βλέπουν» οι αρχές 

Η εκδοχή στην οποία στρέφονται οι έρευνες, είναι πως ο ένας από τους δυο αγρότες υπέστη έμφραγμα, καθώς έπαιρνε και φάρμακα για την καρδιά του και ο άλλος τον ακολούθησε στο θάνατο εξ αιτία της θλίψης του! Άλλωστε, τα δυο αδέλφια ήταν πολύ αγαπημένα και δεμένα μεταξύ τους, γι’ αυτό και έζησαν όλη τους τη ζωή μαζί στο κτήμα τους, που είχαν αρνηθεί να εγκαταλείψουν ακόμη κι όταν πλησίασαν επικίνδυνα οι φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στις 23 Ιουλίου!

Άλλωστε, ο ιατροδικαστής δεν βρήκε εξωτερικά τραύματα στα δύο αδέλφια ηλικίας 80 και 76 χρόνων και παρήγγειλε ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις για να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου τους. Πάντως, ούτε οι αστυνομικοί έχουν βρει ενδείξεις εγκληματικής ενέργειας ή ίχνη πάλης, ενώ οι έρευνες στο σπίτι δεν έδειξαν ίχνη παραβίασης, ούτε έχουν αφαιρεθεί από το εσωτερικό χρήματα ή πολύτιμα αντικείμενα.