Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024 00:26
Τοπικά

Μπλόκο στον κόμβο Αερινού έστησαν οι αγρότες






Στο Αερινό άρχισαν να στήνουν από σήμερα στις 2:30 το μεσημέρι το μπλόκο τους οι αγρότες από το Αερινό κυρίως, όπως είχε αποφασιστεί την περασμένη Παρασκευή σε συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στο Βελεστίνο.
Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ Βόλου ο αγροτοσυνδικαλιστής Νίκος Αγγελής, περίπου 50 τρακτέρ θα αναπτυχθούν μέχρι και αύριο στον κόμβο του Αερινού και ελπίζουν σταδιακά να στους στηρίξουν αγρότες από τη Σούρπη και τον Αλμυρό.

Στο μεταξύ, υποτονικό είναι το κλίμα στις τάξεις των αγροτών του Πηλίου μετά την αναβολή της κινητοποίησης στην Εφορία Βόλου την περασμένη Τετάρτη λόγω κακοκαιρίας. Προς το παρόν δεν έχουν γίνει επαφές μεταξύ των αγροτοσυνδικαλιστών, για να αποφασίσουν νέα ημερομηνία καθόδου στον Βόλο, κάτι που ενδεχομένως να γίνει την ερχόμενη εβδομάδα. Όπως ανέφερε ο κ. Αγγελής είναι πιθανόν αγρότες από το Πήλιο να ενισχύσουν τις επόμενες ημέρες το μπλόκο του Αερινού, ενώ ανοιχτό παραμένει το κατά πόσο θα πραγματοποιηθεί η κινητοποίηση έξω από την εφορία.

Οι αγρότες της Μαγνησίας δεν είναι μαζί για άλλη μια φορά τουλάχιστον σε ότι αφορά το στήσιμο των μπλόκων και στις κινητοποιήσεις πρωτοστατεί το ΚΚΕ. Το πόσο δυναμικό είναι το κλίμα θα φανεί μετά την έναρξη της έκθεσης Agrotica όπου σχεδιάζουν να ανέβουν πολλοί αγροτικοί σύλλογοι και έχουν μισθωθεί λεωφορεία.