Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 14:27
Θεσσαλία

Μπλόκο σε ΜΚΟ από τους πρόσφυγες






«Μπλόκο» σε μέλη Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) έστησαν χθες στον προσφυγικό καταυλισμό του Κουτσοχέρου δεκάδες πρόσφυγες.

Στις 11 χθες το πρωί, οι διαμαρτυρόμενοι πρόσφυγες, δεν επέτρεψαν την είσοδο στον καταυλισμό σε 9 μέλη της δανέζικης ΜΚΟ «DRC» καθώς και σε 12 μέλη της ΜΚΟ «Γιατροί του Κόσμου».
Διαμαρτυρόμενοι για τη μη χορήγηση καρτών ανάληψης χρημάτων καθώς επίσης και για την ποιότητα του φαγητού αλλά και για τη μη ικανοποιητική παροχή στην ελεύθερη πρόσβαση στο διαδίκτυο.

Να σημειωθεί πως η διάθεση των καρτών ανάληψης χρημάτων βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, πρόσφυγες διαπίστωσαν ότι ορισμένες κάρτες δεν έχουν πιστωθεί ακόμη με χρήματα. Οι κάρτες αποτελούν χορηγίας της δανέζικης εταιρίας «CRS» – που συνεργάζεται με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ – και διατίθενται στους πρόσφυγες για την κάλυψη των αναγκών τους.

Η διαμαρτυρία των προσφύγων ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 3 χθες το μεσημέρι και αφού πρώτα έλαβαν τη διαβεβαίωση ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα τους επισκεφθούν εκπρόσωποι της δανέζικης εταιρίας «CRS».

 

 
Πηγή: Eλευθερία