Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 12:28
Κόσμος

Μπαγκλαντές: Ένοπλοι κρατούν περίπου 60 ομήρους σε εστιατόριο της Ντάκα






Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκεται η Ντάκα του Μπαγκλαντές έπειτα από εισβολή τρομοκρατών σε εστιατόριο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπολογίζεται πως ομάδα τριών μέχρι εννιά ενόπλων κρατούν περίπου 60 ομήρους, εκ των οποίων 20 ξένοι, στο εστιατόριο Holey Artisan Bakery,

Στο μεταξύ, αναφορές που δεν έχουν επιβεβαιωθεί επίσημα, κάνουν λόγο για δύο νεκρούς διπλωμάτες, ενώ επιβεβαιώθηκε ο θάνατος ενός αστυνομικού.

Όπως αναφέρουν τοπικά δημοσιεύματα επικαλούμενα μαρτυρίες εργαζομένων στο εστιατόριο που κατάφεραν να διαφύγουν, οι τρομοκράτες την ώρα της εισβολής φώναζαν «Αλλάχου Ακμπάρ» («Ο Αλλάχ είναι μεγάλος») και κρατούσαν πιστόλια, μαχαίρια και βόμβες.

Την ίδια ώρα, ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για ανάληψη ευθύνης της επίθεσης από το Ισλαμικό Κράτος.

Η πρεσβεία των ΗΠΑ σε ανάρτησή της στο Twitter κάλεσε όλους τους Αμερικανούς πολίτες να βρουν καταφύγιο, ενώ το Στέιτ Ντιπάρτμεντ επιβεβαίωσε την κατάσταση ομηρίας.

Παράλληλα, το υπουργείο Εξωτερικών της Ιταλίας σε ανακοίνωσή του δεν αποκλείει το ενδεχόμενο ανάμεσα στους ομήρους να βρίσκονται και Ιταλοί διπλωμάτες.

Στην περιοχή, η οποία είναι διπλωματική συνοικία, έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν πως οι ένοπλοι πυροδότησαν εκρηκτικά προκαλώντας πανικό.

Στο μεταξύ, οι τοπικές αρχές καλούν τα ΜΜΕ της χώρας να σταματήσουν τη ζωντανή μετάδοση της επιχείρησης.

Έπειτα από το «συναγερμό» που σήμανε, παρακείμενα κτίρια διπλωματικών αποστολών έχουν εκκενωθεί προληπτικά.

Την ίδια ώρα, στο Διαδίκτυο έχουν ξεκινήσει να κυκλοφορούν οι πρώτες φωτογραφίες από τραυματίες που έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της περιοχής.

Όλα αυτά, έπειτα από την εκτέλεση Ινδουιστή ιερωμένου από φανατικούς ισλαμιστές και ενώ οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους αυξάνονται τον τελευταίο καιρό παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι δεν υπάρχει τζιχαντιστική παρουσία στη χώρα.

Φωτογραφία από το εστιατόριο Holey Artisan Bakery