Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 23:12
Θεσσαλία

Μπήκαν οι πρώτες σκηνές, έτοιμο μέχρι την Πέμπτη το «Ευθυμιόπουλος»






Το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη θα είναι έτοιμο το στρατόπεδο «Ευθυμιόπουλου» για να υποδεχτεί, ως οργανωμένο κέντρο φιλοξενίας πια, τους 394 πρόσφυγες που φιλοξενούνται προσωρινά στο εργοστάσιο της ΡΟΚΑ αλλά και τους υπόλοιπους που βρίσκονται σε άλλες περιοχές της Θεσσαλίας.
Οι προετοιμασίες προχωρούν με γοργούς ρυθμούς με το Μηχανικό τμήμα της 1ης Στρατιάς να φτιάχνει δίκτυο υδροδότησης, να βάζει την περίφραξη, να χαράσσει δρόμους με χαλίκι και να τοποθετεί τις 300 σκηνές στις οποίες θα μείνουν οι άνθρωποι.
Λύση στο ζήτημα της περιφρούρησης του χώρου, θέμα που καίει τους κατοίκους των γύρω χωριών, αναμένεται να δώσει και πάλι ο στρατός. Ήδη ο δήμαρχος Απόστολος Καλογιάννης απέστειλε επιστολή στον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Δημήτρη Βίτσα, τονίζοντας την σημασία της ασφάλειας για τους κατοίκους αλλά και τους πρόσφυγες.
Σε ότι αφορά τον πρόχειρο καταυλισμό στην ΡΟΚΑ, η φροντίδα των ανθρώπων βασίζεται στις προσφορές των Λαρισαίων στο Παντοπωλείο του Δήμου, αλλά και στην αλληλεγγύη αρκετών κατοίκων και της πόλης οι οποίοι συμβάλλουν όπως μπορούν για την καλύτερη διαμονή τους εν μέσω του κρύου και της συνεχιζόμενης βροχόπτωσης η οποία συνεχίζεται ήδη από το Σάββατο.

Πηγή www.kosmoslarissa.gr