Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024 10:04
Τοπικά

Μπήκαν με αντικλείδι στο σπίτι Βολιώτισσας και με τη βία άρπαξαν 1.100 ευρώ






Εξιχνιάστηκε άμεσα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου περίπτωση ληστείας σε βάρος ηλικιωμένης που έγινε σήμερα το πρωί  στο Βόλο. Οι δράστες, δύο 22χρονοι και ένας 30χρονος συνελήφθησαν σήμερα το μεσημέρι από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Βόλου
.
Ειδικότερα, σήμερα τις πρώτες πρωινές ώρες οι τρεις δράστες πήγαν με Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο στο σπίτι της 85χρονης. Εκεί, μπήκαν με αντικλείδι στο εσωτερικό του σπιτιού και στη συνέχεια με τη χρήση λεκτικής και σωματικής βίας σε βάρος της ηλικιωμένης, την εξανάγκασαν να τους παραδώσει ένα τσαντάκι που περιείχε το χρηματικό ποσό των 1.100 ευρώ.
Στη συνέχεια, οι δράστες διέφυγαν προς άγνωστη κατεύθυνση με το Ι.Χ., ωστόσο μετά από άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών εντοπίστηκαν λίγες ώρες αργότερα, συνελήφθησαν και ομολόγησαν την πράξη τους.
Από την κατοχή τους, αλλά και κατά τις νομότυπες έρευνες που διενεργήθηκαν στα σπίτια του  κατασχέθηκαν το Ι.Χ. επιβατικό αυτοκίνητο και το αντικλείδι που χρησιμοποίησαν ως μέσα διευκόλυνσης της παράνομης δραστηριότητάς τους, μέρος του αφαιρεθέντος χρηματικού ποσού, το οποίο αποδόθηκε στη νόμιμη δικαιούχο και τρία κινητά τηλέφωνα.
Επιπλέον, στην οικία του ενός 22χρονου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 20,74 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης.
Οι συλληφθέντες, με τη σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών βόλου, ενώ το προανακριτικό έργο συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου.