Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024 00:08
Τοπικά

Μπέος προς Καρεκλίδη: Οι διαφορές μου με το σαθρό σύστημα που εκπροσωπείς! – Απάντηση σε ανυπόστατους ισχυρισμούς






Σε απάντηση ισχυρισμών του επιχειρηματία, Γ. Καρεκλίδη, από τον αιρετό Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχιλλέα Μπέο, έγινε η ακόλουθη δήλωση:

Ακόμη και η αναξιοπιστία και η φαιδρότητα για τον αυτοχρισθέντα σαν δημοσιογράφο, κατά τα άλλα επιχειρηματία, και μάλιστα κακό, του χώρου του Τύπου, Γιώργο Καρεκλίδη, θα έπρεπε λογικά να έχουν όρια. Στην περίπτωσή του, πάντως, δεν υπάρχουν.

Ετσι δέχθηκα ένα νέο κύμα άθλιων, ψευδών και συκοφαντικών δημοσιευμάτων από τα λαθρόβια Μέσα που διαθέτει γιατί αναβλήθηκε η εκδίκαση μιας μήνυσης που έχει υποβάλλει εναντίον μου, λόγω αποχής των δικηγόρων, δηλαδή για την αιτία με την οποία καθημερινά αναβάλλονται εκατοντάδες, ενδεχομένως και χιλιάδες, εκδικάσεις υποθέσεων σε όλη τη χώρα! Για τον Καρεκλίδη προφανώς η μήνυσή του έχει εθνικές διαστάσεις, αντάξιες του «μεγαλείου» του και θα έπρεπε να ισχύσει ειδική διαδικασία!

Για όσους ενδεχομένως δεν θυμούνται, να υπενθυμίσω ότι ο εν λόγω επιχειρηματίας με μήνυσε για εξύβριση και συκοφαντική δυσφήμιση επειδή στην Εισαγγελία διαβιβάστηκε από το Δήμο Βόλου, και όχι από μένα, ένας φάκελος, που εστάλη ανώνυμα, με στοιχεία που αφορούν κάποιες περίεργες δοσοληψίες του με πολιτικούς και εργολάβους δημοσίων έργων.

Και να θυμίσω μάλιστα ότι ο ίδιος, εν τη αφελεία ή στον πανικό του, κατονόμασε ένα εργολάβο, προσπαθώντας στη συνέχεια να ανασκευάσει, προκαλώντας απλώς θυμηδία στην κοινή γνώμη.

Δεν μπορώ, βεβαίως, να γνωρίζω αν οι δοσοληψίες αυτές συνιστούν ποινικό ή φορολογικό αδίκημα, αφού γι αυτό μόνο η Δικαιοσύνη μπορεί και οφείλει να αποφανθεί. Αναμφίβολα, ωστόσο, συνιστούν μείζον ηθικό θέμα, που αφορά και την ποιότητα ενημέρωσης των πολιτών, όσων τέλος πάντων επιλέγουν να ενημερώνονται από την κακής και φθηνής ποιότητας «δημοσιογραφία» τύπου Καρεκλίδη.

Πέραν, πάντως, όλων των άλλων, παραμένει η πρεμούρα του «μηνυτή» μου να εκδικαστεί η υπόθεση, αν κι εγώ δεν έχω καμία αντίρρηση, αλλά φυσικά με την τήρηση όλων των διαδικασιών που ο Νόμος θέτει, πριν η Δικαιοσύνη αποφανθεί περί της βασιμότητας ή μη των όσων στο περίφημο φάκελο λέγεται ότι περιέχονται.

Και εύλογα, πιστεύω, τίθεται το ερώτημα: αφού ο μονίμως διωκόμενος από τις αδικίες της κοινωνίας επιχειρηματίας, με τις δακρύβρεχτες και σπαραξικάρδιες τηλεοπτικές αφηγήσεις και εμφανίσεις είναι πεπεισμένος για την αθωότητά του, γιατί δεν περιμένει τα αποτελέσματα της εισαγγελικής έρευνας που προφανώς διενεργείται; Οπότε το «έργο» του, ως αντιλαμβάνεται κανείς θα είναι πιο εύκολο…

Εν πάση περιπτώσει επειδή ακόμη σε αυτή τη χώρα υπάρχουν άνθρωποι της δημιουργίας και της προοπτικής, που δεν χάνουν τον καιρό τους περιμένοντας συμφωνίες και συναλλαγές για να επιβιώσουν με το δημόσιο χρήμα, δημιουργώντας, παράλληλα, τεράστια χρέη κλέβοντας το ΦΠΑ από την Εφορία, δηλαδή την κοινωνία, δηλώνω ότι δεν μπορώ να παρακολουθώ τις ανησυχίες και τις αγωνίες του ηθικά χρεοκοπημένου εκδότη. Οι όποιες διαφορές μας, αν και δεν είναι προσωπικές αλλά με το σαθρό πολιτικο- δημοσιογραφικό σύστημα που εκπροσωπεί, θα επιλυθούν αργά ή γρήγορα ενώπιον της Δικαιοσύνης. Να ανησυχεί για τις δικές του διαφορές με την ίδια την κοινωνία, που τον έχει περιθωριοποιήσει, σαν περίπτωση χρήζουσα ιδιαίτερης αντιμετώπισης.