Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024 18:06
Ελλάδα

Μοσκοβισί: Μην συζητάτε για το χρέος






Την ελπίδα του ότι το ΔΝΤ θα συμμετάσχει στο ελληνικό πρόγραμμα εξέφρασε ο Επίτροπος Οικονομικών υποθέσεων Πιερ Μοσκοβισί υπογραμμίζοντας ότι «το ΔΝΤ είναι ένα asset».

«Το ΔΝΤ είναι ένας σημαντικός παράγοντας ασφάλειας και εμπιστοσύνης και η συμμετοχή του είναι μέρος της συμφωνίας». Ο Επίτροπος Μοσκοβισί εμφανίστηκε αισιόδοξος μιλώντας σε Έλληνες δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες, ότι η πρώτη αξιολόγηση θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου του 2016 ώστε μετά να ξεκινήσει η συζήτηση για του χρέους.

Ο κ. Μοσκοβισί δήλωσε πάρα ταύτα ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται ελάφρυνση ή αναδιάρθρωση του χρέους αλλά θα πρέπει αν γίνει μια ευρύτερη συζήτηση για την εξυπηρέτησή του. Σύμφωνα με τον επίτροπο η Ελλάδα έχασε αρκετό χρόνο τους τελευταίους μήνες, αλλά τώρα συνειδητοποιεί ότι η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να εκσυγχρονίσει την οικονομία της.

Ο κ. Μοσκοβισί απέρριψε επίσης και οποιαδήποτε περίπτωση να συνδεθεί η προσφυγική κρίση και η αντιμετώπισή της είτε με το Ασφαλιστικό, είτε με πιθανή χαλάρωση του προγράμματος.

Ο επίτροπος Μοσκοβισί δήλωσε τέλος πως η ανάπτυξη θα επιστρέψει στην Ελλάδα το β’ εξάμηνο του 2016, αστειευόμενος πως θα ήθελε να δει την Ελλάδα να αναπτύσσεται αν βρεθεί στη χώρα μας για το μήνα του μέλιτος.