Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024 14:13
ΕλλάδαΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μονομαχία» Μητσοτάκη-Τσίπρα στη Βουλή για ασφάλεια και εγκληματικότητα






Ραντεβού στην ολομέλεια του κοινοβουλίου έχουν δώσει στις 10.00 το πρωί ο πρωθυπουργός και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπου αναμένεται να διασταυρώσουν τα ξίφη τους στην λεγόμενη «Ώρα του Πρωθυπουργού», με αφορμή την ερώτηση που έχει υποβάλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την έξαρση της εγκληματικότητας και τα ζητήματα της ασφάλειας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μητσοτάκης θα προβάλλει το επιχείρημα ότι «η χώρα βρίσκεται σε κατάσταση γενικευμένης ανομίας» και θα υποστηρίξει ότι η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός έχουν τεράστιες ευθύνες για όλα όσα συμβαίνουν και τα οποία έχουν ως αποτέλεσμα «καθημερινά να απειλείται ο απλός, ο πιο αδύναμος πολίτης». Μάλιστα, θα ζητήσει από τον πρωθυπουργό να απολογηθεί διότι, όταν πριν από μερικούς μήνες ο ίδιος είχε αναδείξει το ζήτημα στη βουλή, η απάντηση που έλαβε ήταν ότι «είναι ανεπίκαιρο».

Το στίγμα της απάντησης του λέξη Τσίπρα έδωσε χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακοπουλος, ο οποίος τόνισε: «Στη συζήτηση θα τεθούν συγκεκριμένα ερωτήματα προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη για την κάλυψη που παρέχει στον κ. Αυγενάκη, ο οποίος φέρεται ότι διατηρούσε ειδικές σχέσεις και παρείχε εξυπηρετήσεις σε άτομα του κοινού ποινικού δικαίου».

Επίσης, κατά την ομιλία του, ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει αναλυτικά τα αποτελέσματα της πολιτικής που εφαρμόζει η κυβέρνηση στον συγκεκριμένο τομέα, επικεντρώνοντας ιδιαιτέρως στις πρόσφατες επιτυχίες της Ελληνικής Αστυνομίας.

Στο πλαίσιο αυτό, θα αναφερθούν οι υποθέσεις που αφορούν στις συλλήψεις των απαγωγέων του επιχειρηματία Μιχάλη Λεμπιδάκη, του αποστολέα των εκρηκτικών δεμάτων, την εξάρθρωση των εγκληματικών συμμοριών διακίνησης ναρκωτικών στα Εξάρχεια, αλλά και τη σύλληψη των δολοφόνων του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.