Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024 21:46
Άλλες Ειδήσεις

Μια 11άδα συμβουλές για να μην πάρεις κιλά στις διακοπές






Οι καλοκαιρινές διακοπές είναι η περίοδος του χρόνου που επιτρέπετε στον εαυτό σας να κάνει και μερικές καταχρήσεις παραπάνω. Σωστό, αν αναλογιστεί κανείς ότι στην καθημερινότητα αφενός δεν υπάρχει χρόνος και αφετέρου, δεν υπάρχει χρήμα.

Άλλος 7, άλλος 10, άλλος 15 ημέρες ανάλογα πάντα με το βαλάντιο, το καλοκαίρι προγραμματίζει τις διακοπές του και φυσικά είναι προετοιμασμένος στο μέτρο του δυνατού να χαλάσει και το κάτι παραπάνω για μικρές απολαύσεις.

Πολλές φορές, ωστόσο, επιστρέφοντας από τις διακοπές και μετά από μάχη με κοψίδια και ποτά, αρκετοί αισθάνονται τύψεις για τα κιλά που “φόρτωσαν”. Για να μην το πάθεις αυτό, μπορείς να ακολουθήσεις ορισμένες απλές συμβουλές.

Μην αφήσετε τον εαυτό σας να απομακρυνθεί από τον στόχο της απώλειας βάρους επειδή βρίσκεστε σε διακοπές. Μπορεί να μην καταφέρετε να χάσετε κάποια γραμμάρια, ωστόσο είναι στο χέρι σας να διατηρηθείτε στα υπάρχοντα κιλά.

Το να μην ξεφύγετε από το πρόγραμμα που έχετε θέσει είναι το πιο σημαντικό. Μπορείτε ακόμη να παραγγείλετε ένα ποτό ενώ είστε στο μπαρ, ωστόσο αντί για μαργαρίτα προτιμήστε μια τεκίλα ή μια σόδα.

Δείτε τις διακοπές σαν μια ευκαιρία για ανανεωθείτε και να γεμίσετε τις μπαταρίες σας. Μην αποθαρρύνεστε καθώς μπορείτε να διατηρήσετε το βάρος σας κάνοντας μικρές προσαρμογές στην καθημερινή ρουτίνα.

 

Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές για να μην πάρετε κιλά στις διακοπές σας:

Πρωινή προπόνηση
Ασκηθείτε στο γυμναστήριο του ξενοδοχείου ή πάρτε μαζί τα όργανα γυμναστικής σας ώστε να μην βαρεθείτε με την επανάληψη της ίδιας ρουτίνας. Επίσης η πρωινή άσκηση βελτιώνει την λειτουργία του μεταβολισμού σας.

Διαλογισμός
Ακόμη και οι διακοπές έχουν τα δικά τους άγχη και αυτά με την σειρά τους αυξάνουν το αίσθημα της πείνας. Ο διαλογισμός είναι ο ιδανικός τρόπος για να καταπολεμηθεί το στρες. Συγκεντρωθείτε στο τώρα, χαλαρώστε και βρείτε την ηρεμία που χρειάζεστε.  Εκμεταλλευτείτε την στιγμή του διαλογισμού για να ξεφύγετε από τα άγχη της καθημερινότητας και να βοηθήσετε σώμα και πνεύμα να ηρεμίσουν.

Προτιμήστε υγιεινά σνακ
Στις διακοπές συχνά είμαστε τόσο απασχολημένοι που ξεχνάμε να φάμε. Είναι σημαντικό να έχετε συχνά γεύματα και το καλύτερο θα είναι αυτά να περιλαμβάνουν υγιεινά σνακ όπως για παράδειγμα τα κράκερ ολικής άλεσης και τους ξυρούς καρπούς χωρίς αλάτι.

Εκμεταλλευτείτε τις αθλητικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου ή της περιοχής
Πριν κάνετε κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο σιγουρευτείτε πως διαθέτει αθλητικές δραστηριότητες. Επισκεφθείτε το γυμναστήριο ή το spa για να κάψετε θερμίδες και να αποβάλετε το άγχος. Αν το ξενοδοχείο δεν διαθέτει χώρους, εξετάστε την περιοχή. Είναι δεδομένο ότι αν θέλετε να αθληθείτε θα βρείτε τον τρόπο. Η παραλία, ένας ήσυχος δρόμος για να τρέξετε, μια πλαγιά, ένα μονοπάτι, αποτελούν φυσικά “όργανα” γυμναστικής.

Προσέξτε τι θα παραγγείλετε στο μπαρ
Είναι πολύ εύκολο όσες θερμίδες γλιτώσετε από τα γεύματα να τις πάρετε στο μπαρ με αυτά που θα πιείτε. Άλλωστε η μια μαργαρίτα φέρνει συχνά την επόμενη. Επιλέξτε ένα κοκτέιλ χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες – μοχίτο, ρούμι, μια κόκα κόλα διαίτης, τεκίλα με σόδα κ.α.

Κοιμηθείτε επαρκώς
Το να κοιμηθείτε αρκετά στις διακοπές είναι απαραίτητο ώστε να αποφύγετε την αύξηση βάρους. Σύμφωνα με έρευνες οι έφηβοι πρέπει να κοιμούνται 8-10 ώρες, οι ενήλικες νεαρής ηλικίας και οι ηλικίας 26-64 θα πρέπει να κοιμούνται 7-9 ώρες και οι γηραιότεροι 7-8 ώρες.

Φάτε μικρές μερίδες
Προσπαθήστε να τρώτε σε μικρό πιάτο. Όταν βλέπουμε το φαγητό μας σε μεγάλο πιάτο το μυαλό θεωρεί πως πρόκειται για μια μικρή μερίδα. Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιείστε μικρό πιάτο για να ξεγελάσετε το μυαλό σας πως τρώτε μεγαλύτερη ποσότητα φαγητού.

Δείτε το μενού πριν καταλήξετε σε κάποιο εστιατόριο
Επισκεφθείτε τις σελίδες των μαγαζιών στο ίντερνετ ή τηλεφωνήστε προκειμένου να μάθετε αν διαθέτουν πιάτα διαίτης και ποιο είναι το μέγεθος των μερίδων που σερβίρουν.

Φορέστε ένα fitness tracker
Η συσκευή αυτή σας υπενθυμίζει διαρκώς πως πρέπει να κινήστε. Σας δίνει το κίνητρο να συνεχίσετε το πρόγραμμά σας για να πετύχετε το στόχο σας. Οι συσκευές αυτές μετρούν τις θερμίδες που καίτε, τα βήματα που κάνετε, τους παλμούς της καρδίας  και πολλά άλλα.

Φροντίστε να ενυδατώνεστε
Το νερό βοηθά να βρίσκονται σε ισορροπία τα υγρά του σώματος και παράλληλα συμβάλει στον έλεγχο των θερμίδων, στην ενδυνάμωση των μυών και στην ανανέωση του δέρματος.

Μην ξεχνάτε το πρωινό
Μην επιτρέψετε στον εαυτό σας να ξεχάσει να πάρει πρωινό. Ένα φρούτο ή μια μπάρα γκρανόλας είναι καλές επιλογές ώστε να πάρετε τα θρεπτικά στοιχεία που χρειάζεστε.

 

Πηγή: thectivetimes.com